Financiële inventarisatie

Waarom Isah Finance werkt voor maakbedrijven

Diverse maakbedrijven maken naast de ERP-oplossing van Isah gebruik van een aparte financiële applicatie. En hoewel dit hybride-model voor sommigen bedrijven goed kan werken, geloven wij sterk dat onze geïntegreerde financiële oplossing veel méér voordelen biedt voor maakbedrijven. Al bijna 100 Isah-klanten werken ondertussen met Isah Finance en ervaren deze voordelen in de praktijk; denk aan:

  • Financiële en logistieke data voor iedereen inzichtelijk vanuit dezelfde database
  • Realtime inzage in data vanwege directe verwerking in die ene database
  • Mogelijkheden om door te zoomen of te downdrillen op relevante informatie
  • Geïntegreerde management informatie met behulp van PowerBI
  • Één aanspreekpunt voor zowel de logistieke als financiële functionaliteiten
  • Enz.

Waarom een financiële inventarisatie?

De afgelopen jaren hebben we veel demo's en presentaties over Isah Finance gegeven, waarin de uitgebreide mogelijkheden en functionaliteit van Isah Finance gepresenteerd werden. We merkten echter dat veel maakbedrijven behoefte hebben aan een vertaalslag van de mogelijkheden naar hun concrete praktijksituatie; ofwel: wat kan Isah Finance voor mijn organisatie betekenen?

Voorheen gingen we pas met die concrete inventarisatie aan de slag, zodra klanten een order voor Isah Finance hadden geplaatst. Om klanten echter vooraf al meer inzicht te bieden en om hen te helpen een goed onderbouwde beslissing ten aanzien van de keuze voor Isah Finance te laten nemen, hebben we vorig jaar besloten om de eerste stap van de implementatie, namelijk de financiële inventarisatie, los te trekken van de implementatiefase en naar voren te halen.

Dat betekent dat je deze financiële inventarisatie los kunt afnemen bij Isah, zonder verdere aankoop-verplichting. Het doel is om je door middel van één dag ondersteuning van een financiële consultant inzicht te geven in wat Isah Finance voor jouw organisatie kan beteken.

Wat houdt een financiële inventarisatie precies in?

De financiële inventarisatie bestaat uit twee dagdelen, welke door een financieel consultant van Isah uitgevoerd worden.

Het eerste dagdeel wordt jullie financiële proces stap voor stap met je besproken, zodat wij precies weten welke zaken voor jouw organisatie belangrijk zijn. Eventuele integraties met andere applicaties worden hierin meegenomen. Daarnaast kijken we ook naar je toekomstige / gewenste proces. Grote kans immers dat je ideeën of wensen hebt over hoe zaken in de toekomst anders zouden moeten. Die ontwikkelpunten nemen we uiteraard graag mee in de inventarisatie! Naast het doornemen van de processen zal er een één-op-één demonstratie van de mogelijkheden worden gegeven en is er ruimte om je vragen met een specialist te bespreken. 

Het tweede dagdeel worden jullie processen uitgewerkt in een adviesrapport en plan van aanpak dat vervolgens aan je gepresenteerd wordt. Je weet dan precies:

  • welke modules je nodig hebt om je wensen te realiseren
  • welke dienstverlening er vanuit Isah voor nodig is om e.e.a. naar wens in te richten
  • welke investering in tijd en geld er vanuit jouw organisatie nodig is
  • wat de doorlooptijd qua implementatie gaat zijn

Ofwel: je hebt een concreet investeringsvoorstel met bijbehorende voordelen liggen en weet dus precies waar je ja of nee tegen zegt!

Wanneer je vervolgens kiest voor Isah Finance, maak je bovendien direct een vliegende start. De eerste dag van het implementatietraject heb je immers al achter de rug en we weten beiden precies waar we mee aan de slag moeten!

Financiële inventarisatie zorgt voor meer tevredenheid

We merken dat klanten die éérst een financiële inventarisatie hebben doorlopen alvorens men start met de implementatie van Isah Finance, uiteindelijk méér tevreden zijn over de implementatie. Dat heeft er mee te maken dat de verwachtingen aan beide kanten helder zijn. Onze financieel consultants weten precies welke zaken belangrijk zijn en de klant weet welk 'huiswerk' hij moet doen om de implementatie soepel te laten verlopen.

Interesse?

Wil je ook volledig inzicht in wat Isah Finance voor jouw organisatie kan betekenen? Heb je interesse in een financiële inventarisatie en wil je hier eens verder over sparren? Vul dan het formulier op deze pagina in en jouw Business Consultant neemt dan z.s.m. contact met je op.

Ja, ik heb interesse in een financiële inventarisatie