Scoping onderzoek

Waarom een Isah Web Portal werkt voor maakbedrijven!

Steeds meer maakbedrijven denken na over manieren om ook buiten de muren van de fabriek digitaal verbonden te zijn met klanten en leveranciers. Een Web Portal kan een goede oplossing zijn om de connectiviteit in de keten te vergroten, klanten zelfredzamer te maken, efficiënter te werken en daarmee de klanttevredenheid te verhogen.

Waarom een scoping onderzoek?

Wanneer je als maakbedrijf overweegt om aan de slag te gaan met het Isah Web Portal, dan is een scoping onderzoek een slimme volgende stap.

Veel bedrijven komen eerst met een offerte waarin een range aan mogelijkheden wordt getoond en een daarbij behorende indicatie van de kosten. Wij vinden het belangrijk om transparantie te bieden en te zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. Vandaar dat we graag samen met jou een scoping onderzoek uitvoeren, om te zorgen dat we jullie portaal op papier alvast uittekenen. 

Wat houdt een scoping onderzoek precies in?

Het scoping onderzoek bestaat uit twee dagen consultancy; waarbij een dag door Isah wordt ingevuld en een dag door Solvisoft.

Vanuit Isah wordt er gekeken naar de huidige inrichting van jullie ERP omgeving en wordt in kaart gebracht of er nog e.e.a. moet gebeuren om met het Web Portal aan de slag te kunnen. Denk aan de manier waarop artikelgegevens en klantgegevens worden vastgelegd, de inrichting van prijsstaffels en het gebruik van een objectenstructuur. In feite wil je hier zo veel mogelijk 'vinkjes' zetten. En anders wordt concreet gemaakt welk 'huiswerk' er nog is en in welke mate Isah daarbij zou kunnen ondersteunen.

Samen met Solivisoft wordt vervolgens gekeken naar de ideeën en behoeften ten aanzien van e-commerce.

  • Jullie design wensen worden besproken (ligt de focus op functioneel of moet e.e.a. meer gericht zijn op beleving)
  • Vanuit de standaard functionaliteit van E-Ops wordt doorgesproken welke zaken wenselijk zijn voor jullie bedrijf, denk aan snel bestellen, herhaalbestellingen, een inrichting in verschillende talen, enz.
  • Daarnaast wordt geïnventariseerd of jullie nog aanvullende functionaliteit of integraties met derden applicaties wensen.

Wat levert een scoping onderzoek op?

Na afloop van het scoping onderzoek weet je precies waar je aan toe bent als je aan de slag gaat met een Isah Web Portal. Je weet:

  • welke huiswerk er eventueel nog is om jullie wensen te realiseren
  • welke dienstverlening er vanuit Isah mogelijk is om e.e.a. naar wens in te richten
  • hoe het functioneel ontwerp van de Web Portal er uit ziet
  • welke investering in tijd en geld er vanuit jouw organisatie nodig is (fixed price)
  • wat de doorlooptijd qua implementatie gaat zijn

Ofwel: je hebt een concreet investeringsvoorstel met bijbehorende voordelen liggen en weet dus precies waar je ja of nee tegen zegt!

Wanneer je vervolgens kiest voor het Isah Web Portal maak je bovendien direct een vliegende start. De eerste twee dagen van het implementatietraject heb je immers al achter de rug en we weten precies waar we mee aan de slag moeten!

Interesse?

Wil je ook volledig inzicht in wat het Isah Web Portal voor jouw organisatie kan betekenen? Heb je interesse in een scoping onderzoek en wil je hier eens verder over sparren? Vul dan het formulier op deze pagina in en jouw Business Consultant neemt dan z.s.m. contact met je op.

Ja, ik heb interesse in een scoping onderzoek