Implementatie

De implementatie van een ERP-systeem is cruciaal om impact te hebben op de winst en verliesrekening. In elk implementatietraject gaat weleens iets mis. Waar het om gaat is hoe dit dan in partnership wordt opgelost. Daar hebben wij al 35 jaar ervaring in. Voor ons is het dagelijks werk maar wij beseffen dat dit niet voor onze klanten het geval is.

Wij delen het implementatie project in beheersbare en controleerbare fases in, waarbij een fase moet zijn afgerond en goedgekeurd voordat een andere fase kan beginnen. Gezamenlijk hebben wij de volgende fases onderkend: Start-up, Pilotfase, Realisatie, Go Live en Nazorg.

Maak het met Isah

Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg!

Het doel van de implementatie is ervoor te zorgen dat de mogelijkheden van Isah maximaal worden benut. Uw orderstroom proces optimaliseren met behulp van het Isah ERP-systeem. Het is daarom belangrijk om met een frisse blik naar bestaande processen te kijken. Immers als je altijd doet wat je deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Er zal dus ook iets in de processen moeten veranderen om betere resultaten te krijgen. In het verleden is het gebleken dat het verstandig is om met de makkelijke stromen te beginnen en van daar steeds verder te optimaliseren. Op deze manier komen de eerste resultaten snel. Het moment van live gaan is natuurlijk altijd spannend. We werken bewust niet met schaduwdraaien. Immers als de behoefte om schaduwdraaien er is dan is de organisatie nog niet klaar om live te gaan.

 

 

Op de foto:
Marc Vuijk, Projectmanager

Focus op snel resultaat

Om een ERP-implementatie succesvol te laten verlopen zullen uw beste mensen hier tijd aan moeten besteden en dat bovenop de huidige drukke werkzaamheden. Voorwaarde voor een snelle implementatie is ervoor te zorgen dat de basis snel staat. Daarna is er tijd om verder te optimaliseren. Bedenk daarbij dat maatwerk wel echt toegevoegde waarde moet hebben om de kosten te rechtvaardigen. Stel SMART doelen vooraf en hou dat voor ogen om mensen gemotiveerd te houden en snel de eerste resultaten te realiseren.

 

 

Op de foto:
Joris Meulendijks, Functioneel ERP Consultant

Meer weten over Isah Business Software?

Download onze ERP Software Brochure