Productie aansturing Digitalisering
3 min leestijd
21 februari 2017

3 kenmerken van de moderne fabriek

Auteur
Joris Meulendijks

Veel bedrijven worstelen met de vraag: wat is Smart Industry en wat kan ik er mee? De ontwikkelingen van Smart Industry (ook wel Industry 4.0 genoemd) zijn gericht op het efficiënter, flexibeler en kwalitatief beter maken van productieprocessen door de inzet van ICT. Maar hoe ziet zo’n slimme fabriek er dan uit? In dit artikel benoemen we 3 kenmerken van de moderne fabriek.

1. Papierloos werken

Binnen productiebedrijven wordt vaak een enorme hoeveelheid papier gebruikt. De interne communicatie van de afdeling planning en werkvoorbereiding gaat via werkkaarten of productiebladen naar medewerkers op de productievloer. Dat werkt prima, totdat de prioritering verandert of er een wijzigingen is in één van de orders. Voor veel klantordergestuurde bedrijven zal deze situatie herkenbaar zijn en vaker dan eens per maand voorkomen. De informatie in de fabriek komt op zo’n moment niet meer overeen met de informatie zoals die op kantoor bekend is. Met als gevolg dat er door de werkvoorbereiding nieuwe afdrukken gemaakt worden, die alsnog naar de fabriek worden gebracht. Een fout is dan snel gemaakt, wanneer er ook oude, foute tekeningen blijven rondslingeren. Daarnaast bestaat altijd de kans dat papieren kwijtraken op de werkvloer. De kostbare tijd die verloren gaat met het zoeken naar de juiste informatie, kan eenvoudig verholpen worden door deze papierstroom te digitaliseren. De papierloze productievloer is dan ook het meest in het oog springende kenmerk van de moderne fabriek.

"Met de ontwikkeling van digital manufacturing is het mogelijk om machines te laten communiceren met je businesssoftware. Zonder tussenkomst van medewerkers vertelt jouw machine wanneer iets gestart en gestopt is en welke output dit heeft opgeleverd."
Joris Meulendijks

2. Realtime inzicht

Naast de papieren informatiestroom van werkvoorbereiding naar productievloer, bestaat er ook een papieren stroom de andere kant op: van fabriek naar kantoor. Denk maar aan de urenregistratie en het materiaalgebruik. In de moderne fabriek vinden deze zaken digitaal plaats, waardoor men realtime inzage heeft in de voortgang van lopende orders. De enorme tijdwinst die gerealiseerd wordt met digitale urenverwerking is eenvoudige uit te rekenen. Urenbriefjes hoeven immers niet meer handmatig te worden ingevoerd. Isah-klant Kiefel Packaging realiseerde alleen al met deze verbetering een besparing van 0,5 FTE! Daarnaast biedt het feit dat informatie realtime inzichtelijk is aanzienlijke voordelen voor de nacalculatie; de informatie over gemaakte uren en gebruikte materialen is immers veel sneller en preciezer voorhanden. Dit is cruciaal voor een actuele en betrouwbare nacalculatie.

3. Koppeling met machines

Om concurrerend te zijn, is het belangrijk om te focussen op kortere doorlooptijden. Met de ontwikkeling van digital manufacturing is het mogelijk om machines te laten communiceren met je businesssoftware. Zonder tussenkomst van medewerkers vertelt uw machine wanneer iets gestart en gestopt is en welke output dit heeft opgeleverd.

Isah Shop Floor Control

Lees alles over het digitaliseren en slim aansturen van je productieproces.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om van jouw bedrijf een moderne fabriek te maken? Isah biedt hiervoor diverse oplossingen. Maak direct een afspraak met een Isah Business Consultant. Of ontdek meer voordelen van de moderne fabriek in onze leaflet over Shop Floor Control.

 

Auteur
Joris Meulendijks
Al meer dan 17 jaar komt Joris als implementatie consultant bij bedrijven. Het maakt hem enthousiast om samen met gebruikers de bedrijfsprocessen tegen het licht te houden en om zo een optimale inrichting in Isah te kunnen realiseren. Daarnaast traint hij gebruikers zodat zij zo goed mogelijk kunnen werken met onze software.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag