Home
/
Engineering

Zorg voor gegevens- synchronisatie tussen engineering en logistiek 

Met Isah Engineering profiteer je van een interactieve data-uitwisseling tussen de CAD- en PDM-applicatie en de functies in de ERP-applicatie.

isah-oplossing-engineering-medewerker-cad-product

Een integratie tussen je CAD/PDM applicatie en je ERP software

In engineering is 3D CAD de norm. Om een informatiekloof tussen engineering en productie te voorkomen, is het belangrijk dat informatie gemakkelijk uitwisselbaar is en goed inzichtelijk is.

Door de Isah integratie kun je Isah-schermen openen en gebruiken in je CAD/PDM applicatie of informatie uit Isah overzetten naar je CAD-omgeving voor de stuklijst op de tekening. Door de centrale opslag maakt Isah het mogelijk alle gegevens te hergebruiken. Je hoeft ze dus niet dubbel in te voeren, waardoor je tijd bespaart en veel nauwkeuriger werkt. Zonder kans op fouten bij de weergave van bijvoorbeeld dimensies, gewichten en aantallen. 

isah-oplossing-engineering-medewerker-rug-tekenprogramma

Van engineering naar productie met ERP software

Met de Isah engineering-integratie kun je de CAD/PDM-stuklijst (met onder andere gegevens over structuur, aantallen en afmetingen) overzetten naar de productiecalculatie in Isah. Daarbij heb je de keuze tussen twee routes: via artikelen of via een engineeringstuklijst naar de productiecalculatie.

isah-oplossing-engineering-medewerker-rug-cad

Standaardartikelen en engineer-to-order

Als je bepaalde standaardartikelen vaker wilt produceren, is synchronisatie via stamartikelen de meest handige keuze. 
Het is in dat geval lonend om bij het artikel zoveel mogelijk logistieke gegevens vast te leggen. Zo kun je deze gegevens hergebruiken als je het artikel nogmaals gaat produceren. 

Als je een bepaald product eenmalig gaat produceren, dan ligt het meer voor de hand om via zogenaamde engineering-items te synchroniseren. De structuur van het model dat in 3D CAD is ontworpen, wijkt namelijk vaak af van de structuur waarop het uiteindelijke product wordt geproduceerd. Om deze ‘match’ te kunnen maken, heeft Isah engineering-items in het leven geroepen. Een aparte entiteit waarin het 3D-model kan worden vastgelegd. Je kunt zo’n engineeringstuklijst opbouwen uit engineering-items en artikelen.

isah-oplossing-engineering-medewerkers-bij-bureau
Voorkom een informatiekloof tussen engineering en productie

De voordelen van Isah Engineering.

Welke applicatie je ook gebruikt, een Engineering integratie met Isah is altijd mogelijk. Naast de standaardintegraties met AutoCAD, Inventor en Solidworks hebben CAD-leveranciers diverse CAD/PDM-koppelingen met Isah gerealiseerd.

Lees alles over slimme informatie-uitwisseling tussen je CAD/PDM-applicatie en ERP.

Klanten over Engineering.

Klaar om engineering en logistiek te integreren?

Ook jouw organisatie kan op een slimme manier data uitwisselen tussen engineering en productie, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.