Home
/
ERP Selectieproces

Isah's aanpak in een ERP selectietraject

Ben je als maakbedrijf geïnteresseerd in de ERP oplossing van Isah dan gaan we graag met je in gesprek. We doorlopen verschillende stappen zodat jij een goed onderbouwde keuze kunt maken voor jouw bedrijf.

isah-erp-selectie-kennismaking-bedrijf

Kennismaking

Voor een eerste kennismaking, komen we graag naar jullie toe, zodat we een beeld kunnen vormen van jullie bedrijf.

Tijdens een eerste afspraak ontdekken we hoe jullie processen lopen, hoe jullie automatiseringslandschap er uit ziet en wat de ambitie is op dat vlak. Daaruit leiden we prioriteiten, eisen, wensen en doelstellingen af. We toetsen of er een match is met Isah op het vlak van software en aanpak.

Voor veel maakbedrijven is het bovendien interessant om te horen wat voor ervaring wij hebben bij vergelijkbare bedrijven en soms is er behoefte om ook al iets qua look & feel te zien. Dat kan!

Een uitgebreide demonstratie geven we pas in een volgende afspraak; we vinden het immers belangrijk om deze goed af te stemmen op jouw bedrijf.

isah-erp-selectie-kennismaking

Demonstratie

Wanneer we na de kennismaking beide enthousiast zijn om een samenwerking met Isah verder te onderzoeken, wordt er een demonstratie gepland. Dit kan een halve dag tot een hele dag in beslag nemen.

Een demonstratie is altijd gericht op het tonen van de integrale oplossing van Isah. Het doel is om niet alleen te laten zien wat de Isah software kan en hoe het er uit ziet, maar we willen vooral tonen hoe je de diverse processen binnen jullie maakbedrijf kunt automatiseren en wat je kunt bereiken met een ERP implementatie.

We laten features zien van de verschillende onderdelen van de Isah oplossing en delen best practices en ervaringen van andere Isah klanten.

isah-erp-selectie-demonstratie

Verdiepende sessie

Een demonstratie levert meestal allerlei vragen op. Wanneer jullie concreet naar Isah gaan kijken en we op een short list komen met enkele andere partijen, volgt vaak parallel een inhoudelijk spoor en een commercieel spoor. 

Inhoudelijk is er vaak behoefte om een verdiepingsslag te maken en dieper op bepaalde processen binnen jullie maakbedrijf in te duiken. Vaak komen er dan ook andere collega's van jullie bedrijf aan tafel. Tijdens een of meerdere verdiepende sessies worden onderdelen van de Isah oplossing meer gedetailleerd besproken. Denk bijvoorbeeld aan een sessie over de financiële processen of over de mogelijkheden rondom integratie met een andere applicatie. Het doel van de verdiepende sessies is om een onderbouwing te maken van de keuze voor Isah.

isah-erp-selectie-verdiepende-sessie

Offerte traject

Parallel aan het traject met verdiepende sessies verloopt vaak het offerte traject.

Veel bedrijven willen al in een vroeg stadium weten wat de Isah oplossing gaat kosten. Aan de voorkant al een indicatie afgeven is vaak lastig, omdat dit van veel factoren afhangt. Op basis van hoofd kengetallen en onze ervaring bij andere vergelijkbare Isah klanten kunnen we een grove indicatie afgeven. Op basis van verdere gesprekken en prioriteiten die aan zaken gegeven worden, kunnen we globaal de scope en omvang van het ERP project bepalen en een eerste offerte opstellen. Pas wanneer het project en de implementatie concreet in de steigers staan en er een projectplan is, volgt ook de projectbegroting.

Na de verdiepende sessies en een succesvol afgerond offerte traject volgt vaak een principe keuze voor Isah. Soms heeft men dan nog behoefte aan een stukje extra bevestiging. Dat kan in de vorm van een Proof of Concept of door middel van een referentiebezoek. Deze stappen zijn optioneel en vullen we in op het moment dat jullie bedrijf daar behoefte aan heeft.

isah-erp-selectie-offerte-traject

Proof of concept

Met een Proof of Concept vraagt een maakbedrijf aan Isah om concreet te tonen hoe de Isah software kan werken voor hun bedrijf. Hoe complexer de bedrijfsprocessen zijn, hoe vaker we zien dat hier behoefte aan is. Het heeft soms ook met een bepaald professionaliseringsniveau te maken en of er een adviseur betrokken is bij het traject.

Aangezien het flink wat voorbereidingstijd vergt om een goede Proof of Concept te tonen, doen wij dit altijd pas nadat de principe keuze voor Isah gemaakt is. Tijdens de Proof of Concept is vaak al een Consultant betrokken, zodat er een soepele overgang naar de implementatie ontstaat. De Proof of Concept is als bevestiging bedoeld om te tonen dat Isah zowel functioneel als inhoudelijk écht voor jullie bedrijf gaat werken.

isah-erp-selectie-proof-of-concept

Referentiebezoek

Sommige bedrijven vinden het fijn om hetgeen ze van Isah gehoord hebben tijdens de demonstraties en verdiepende sessies nog eens van een ander bedrijf te horen dat met Isah werkt. In dat geval gaan we kijken naar de mogelijkheid voor een referentiebezoek.

We hebben veel klanten van Isah die graag hun deuren openen voor andere maakbedrijven. Klanten die trots zijn om te laten zien hoe de Isah software hen helpt hun processen zo efficiënt mogelijk te automatiseren. Bij het verzoek voor een referentiebezoek proberen we uiteraard zo veel mogelijk rekening te houden met de wensen voor type bedrijf, branche waarin iemand actief is en de afstand die men bereid is te reizen voor het referentiebezoek. Ook vragen we of er behoefte is aan iemand die juist lang klant is of dat men liever iemand spreekt die recent het implementatietraject achter de rug heeft en daarover kan vertellen.

isah-erp-selectie-referentiebezoek

Contract en start-up fase

Na de principe keuze worden de contracten opgesteld. Juridisch en commercieel worden zaken afgetimmerd en de handtekening wordt gezet. Een formeel moment, maar jullie zitten nog nergens aan vast! We gaan dan namelijk eerst over naar de start-up fase van het implementatie traject. Na deze fase is er nog een go / no-go moment. 

isah-erp-selectie-contract-start-up

Lees alles over efficiënt werken met de ERP software van Isah.

Klanten over de keuze voor Isah.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.