Isah Finance Software releases
2 min leestijd
24 maart 2022

De directe bankenkoppeling (PSD2) en meer Isah Finance uitbreidingen

Auteur
Lieke van Laarhoven

Nieuw in Isah Finance release 5.9 is de directe bankenkoppeling voor het automatiseren van bankcommunicatie. Met de directe bankenkoppeling kunt u snel en eenvoudig transacties ophalen en betalingen versturen zonder daarvoor in te hoeven loggen bij uw bank. De directe bankenkoppeling van Isah Finance is gerealiseerd in samenwerking met Bizcuit. Vanuit Isah kunt u IBAN-bankrekeningen van alle Nederlandse banken registreren en verifiëren op het platform van Bizcuit. Hierna kunnen deze bankrekeningen gebruikt worden voor het ophalen van banktransacties en/of het versturen van betalingen.

Bizcuit is een betaalinstelling met een uitgebreide PSD2 vergunning. Dit betekent dat Bizcuit gegevens kan en mag ophalen van gekoppelde bankrekeningen bij alle Nederlandse banken. Door de koppeling met Isah zijn er geen handmatige handelingen meer nodig met betrekking tot banktransacties en betalingen. Isah Finance kan namelijk uw banktransacties online ophalen en deze matchen. Bizcuit heeft een website en app waarmee realtime inzicht in de banksaldo’s van de gekoppelde bankrekeningen wordt geboden, banktransacties kunnen worden opgehaald (eventueel meerdere keren per dag) en betalingen kunnen worden gedaan. Een betaalopdracht kan de eigenaar van de rekening altijd en overal fiatteren of afwijzen in Bizcuit.

Herwaardering Vaste activa

Vanaf versie 5.9 is de Vaste Activa functionaliteit uitgebreid met de mogelijkheid om een waardecorrectie toe te passen op uw vaste activa. Zo kunt u uw vaste activa meer of juist minder waarde geven door de aanschafwaarde of restwaarde van uw vaste activum na ingebruikname aan te passen of aanpassingen te doen aan de afschrijvingsmethode. Denk bijvoorbeeld aan een hertaxatie van uw pand of revisie van productiemachines. Het herwaarderen van de Vaste Activa geeft veel meer flexibiliteit voor het beheren van de vaste activa.

Herwaardering valuta op peildatum

Een derde uitbreiding binnen Isah Finance maakt het mogelijk om valuta te herwaarderen op peildatum. Dit vergroot de nauwkeurigheid van het resultaat herwaardering op vreemde valuta voor een periode- of jaarafsluiting. Met deze uitbreiding kunt u grootboekrekeningen en openstaande posten in vreemde valuta herwaarderen met de waarde en koers van de opgegeven peildatum.

Gecategoriseerde weergave/verslaglegging

Isah Finance 5.9 biedt een winst en verliesrekening PowerBI-rapport in gecategoriseerde weergave. Hiermee biedt Isah verslaglegging in het voorgeschreven format zodat financiële rapportages, bedoeld voor externe belanghebbenden, eenvoudig kunnen worden opgesteld en gedeeld.

Verslaglegging prognose

De nieuwe Isah versie maakt het mogelijk naast de normale budgetten ook te kunnen werken met prognose budgetten. In de nieuwe versie kunt u de budgetten eenvoudig kopiëren en voor het prognose budget kunt de afgesloten periodes op basis van de werkelijke waarden laten berekenen. Op de manier kunt u snel een relevante prognose maken.

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden in Isah Finance? Download dan de Isah Finance leaflet.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag