Samen Oprecht Verbeteren De mensen achter Isah
2 min leestijd
26 juni 2023

In het zonnetje: Angèle van den Broek

Auteur
Debbie Veeke

Ieder kwartaal zetten wij een medewerker in het zonnetje die een bijzondere prestatie heeft geleverd in het kader van onze kernwaarden Samen, Oprecht, Verbeteren. Afgelopen donderdag werd tijdens het Algemeen Overleg Angèle van den Broek benoemd tot het zonnetje van Q2 2023. Ze is daarmee het vijfde zonnetje die aan onze interne ‘wall of fame’ wordt toegevoegd.

Als Manager HR is Angèle iemand die de kernwaarde oprecht elke dag met volle overtuiging uitdraagt. Bijvoorbeeld omdat ze de onboarding voor nieuwe collega’s tot in de puntjes verzorgd. Of omdat ze bij ziekte of andere zaken in de privé sfeer er écht is voor een collega. Ze is daarbij betrokken, behulpzaam en heeft oprechte aandacht voor de mensen achter Isah. In al die situaties is hetgeen Angèle doet echter alléén zichtbaar voor de collega’s die het betreft.

Dit kwartaal was wat Angèle deed meer zichtbaar dan ooit; voor iedereen. Ze organiseerde namelijk een groots personeelsfeest ter ere van het 35-jarig bestaan van Isah. En natuurlijk is het gaaf dat we in 18 volkswagenbusjes door Nederland gingen toeren. Natuurlijk was het spectaculair dat we een helikoptervlucht maakten. En natuurlijk was het geweldig dat we met elkaar de dag afsloten met een spetterend feest plus overnachting op de SS Rotterdam. Maar dat is allemaal niet waarom Angèle het zonnetje is geworden. Het ging namelijk niet om het feest zelf, maar juist om alle kleine dingen daar omheen; alle details en extra’s die Angèle regelde en de oprechte aandacht die daarmee uitging naar de collega’s met als doel te zorgen dat iedereen een perfecte dag had en optimaal kon genieten van dit feest.

Neem bijvoorbeeld de collega die tóch een hotelkamer kreeg om zich even op te kunnen frissen voor het feest ondanks dat ze niet bleef slapen. Of die collega’s waarvoor Angèle tijdens de dag nog even de organisatie inseinde dat dit de mensen waren met allergieën, waar rekening mee gehouden moest worden. Of die collega waarvoor ze een taxi regelde zodat hij op tijd thuis kon zijn omdat hij de dag erna een bruiloft had. Zo maar een paar voorbeelden van echte aandacht. Je merkte dat Angèle zelf uiteraard genoot van de dag, maar toch nog constant alert en oplettend was of iedereen het wel naar zijn/haar zin had en of alles goed verliep. Pas ’s avonds op de boot kon ze het loslaten en zelf genieten op de dansvloer.

Het siert Angèle dat ze in haar reactie liet weten dat ze haar benoeming tot zonnetje mede te danken heeft aan de directie en aan het Uitjesbureau dat de organisatie van de gehele dag verzorgd had. Er is echter niemand die dit zonnetje meer verdient dan Angèle zelf. Ze hoort op die muur en we zijn dankbaar dat we haar als collega in ons midden hebben!

 

isah-medewerker-angele-van-den-broek-voor-ixxi-muur-zonnetjes

 

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag