Samen Oprecht Verbeteren De mensen achter Isah
2 min leestijd
24 maart 2023

In het zonnetje: Wouter Raemaekers

Auteur
Debbie Veeke

Sinds 2022 zet Isah elk kwartaal een medewerker in het zonnetje, die een bijzondere prestatie heeft geleverd in het kader van onze kernwaarden Samen, Oprecht, Verbeteren. Tijdens het Algemeen Overleg van donderdag 23 maart werd Wouter Raemaekers in het zonnetje gezet.

Wouter werkt als Test Engineer bij Isah. Het is dus zijn taak om de kwaliteit van de ontwikkelde Isah software te valideren. Bij Isah doen we dat onder andere door geautomatiseerd te testen. Op dit moment is Isah bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie ERP-software; ofwel software in de cloud. Op een speciale webomgeving is de tot dusver ontwikkelde software te zien.

Omdat er diverse teams aan de nieuwe ERP-software werken, kan het gebeuren dat een aanpassing die in team 1 gebeurt van invloed is op iets dat in team 2 ontwikkeld wordt. Naast het feit dat je al deze zaken los van elkaar wilt kunnen testen, is het prettig om een omgeving te hebben waar het gevalideerde stuk software zichtbaar op is. Wanneer er immers één ding niet goed is, kan de hele webomgeving niet meer gebruikt worden door andere collega’s.

Wouter heeft daarom het concept ‘shift-left’ geïntroduceerd bij Isah. Dit houdt in dat het proces van testen naar voren wordt gehaald en dat er een variabel aantal webomgevingen wordt gecreëerd. De nieuwe functionaliteit van team 1 is op omgeving 1 te zien en te testen. De nieuwe functionaliteit van team 2 is op omgeving 2 te zien en te testen, enzovoorts. Zodra één deel van de software gevalideerd is, wordt dit naar een zogenaamde acceptatieomgeving gebracht. Deze acceptatieomgeving werkt dus altijd en is altijd benaderbaar voor andere collega’s in de organisatie.

Niet alleen is deze stabiele acceptatieomgeving prettig voor Wouter zelf om zijn werk als tester goed te kunnen doen. Ook andere collega’s op R&D kunnen zo goed de voortgang van de nieuwe ERP-software zien. En voor collega’s van Sales is het natuurlijk handig dat er altijd een werkende omgeving is, die gebruikt kan worden met demonstraties!

Een ontwikkeling waar de rest van de organisatie in de toekomst nog veel baat bij gaat hebben! Wouter heeft zich geheel zelfstandig in dit nieuwe concept verdiept en heeft de kar getrokken om dit bij Isah voor elkaar te krijgen. De kernwaarde verbeteren staat daarbij centraal en de impact op de organisatie is enorm! Vandaar dat Wouter dit kwartaal gekozen is als zonnetje.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag