Isah Finance Software releases
2 min leestijd
31 maart 2021

Isah Finance functionaliteit uitgebreid

Auteur
Debbie Veeke

Voor release 5.7 hebben we op een aantal onderwerpen weer functionaliteit op het gebied van Isah Finance uitgebreid.

Gecontroleerde periodeafsluiting

Allereerst hebben we gewerkt aan ondersteuning van gecontroleerde periodeafsluiting. Met name voor grotere financiële afdelingen kan dit handig zijn. Voortaan kan men per periode de dagboeken en gebruikersgroepen instellen, waardoor het mogelijk is om dit fijnmaziger in te regelen. Ter illustratie: wanneer periode 4 is gestart, kan bijvoorbeeld de materiaaluitgifte voor periode 3 al gesloten worden, terwijl de uren nog even open blijven om medewerkers enkele dagen langer te geven hun uren te verwerken. Daarnaast kan men er voor kiezen om administratief medewerkers tot een bepaald moment wijzigingen te laten doorvoeren, terwijl de business controller het hele jaar door correcties kan doen.

Verwerking bankafschriften

Een tweede verbetering zit op het vlak van ondersteuning voor de verwerking van bankafschriften. Het handmatig invullen van bankafschriften gebeurt veelal in het kas-bankdagboek. Daarbij was er tot dusver geen aanvullende functionaliteit beschikbaar, zoals in de module bankafschriften. Vanaf release 5.7 kan de gebruiker ook handmatig bankafschriften aanmaken in de module bankafschriften. Hiermee is het proces van het verwerken van bankafschriften eenduidiger en efficiënter.

Consolidatie

Ook de consolidatiefunctionaliteit is uitgebreid met als doel om eenvoudiger groepsrapportages te kunnen maken. Vanaf versie 5.7 is het mogelijk om per dochterbedrijf aan te geven welke grootboekrekening gebruikt moet worden bij de consolidatie. Hiermee kan de holding een ander of afwijkend rekeningschema hebben dan de dochterbedrijven. Daarnaast worden de winst- en verliesrekeningen van de dochters tegen de gemiddelde koers geconsolideerd wanneer de bedrijfsvaluta van de dochter afwijkt van de holding. (Koers)afrondingsverschillen worden hierbij automatisch geboekt op een aparte consolidatie koersverschillenrekening. Een derde feature op het vlak van consolidatie betreft het automatisch aanmaken van eliminatieboekingen. Hiermee kunnen intercompany transacties worden tegen geboekt op basis van vrij definieerbare consolidatie-regels.

Usability

Naast de specifieke functionaliteit op bovengenoemde onderwerpen, kijken we ook elke release naar alle wensen die ten aanzien Isah Finance worden geregistreerd bij onze afdeling Product Support. We hebben dan ook weer diverse usability punten verbeterd die het gebruikersgemak voor Isah Finance nog verder vergroten. Denk aan de mogelijkheid om snel dagboekrechten toe te kennen aan verschillende gebruikersgroepen, het eenvoudig wisselen van omgeving en de mogelijkheid om na afsluiting van een periode alsnog de omschrijving van dagboekregels te kunnen wijzigen.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag