Smart Industry Isah partners
3 min leestijd
20 november 2015

Isah stimuleert banengroei in Zuid-Afrika met overeenkomst

Auteur
Peter van Harten

Tijdens de grootste Nederlandse economische missie naar Afrika ooit heeft Isah twee overeenkomsten ondertekend. Doel is om de maakindustrie te stimuleren en economische groei te realiseren in Zuid-Afrika. Minister-president Rutte, staatssecretaris Van Dam en Minister Lynne Brown van Department of Public Enterprises uit Zuid-Afrika waren bij de ondertekening aanwezig.

Hervormen maakindustrie

Isah Business Software loopt voorop bij het hervormen van de maakindustrie. Met het door Isah geïnitieerde wereldwijde programma MAP (Manufacturing Accelerator Program) helpt Isah maakbedrijven wereldwijd om te innoveren, productiever te worden en de concurrentiekracht te vergroten. De komende jaren investeert Zuid-Afrika miljarden in 19 strategische projecten om banengroei te realiseren. Isah gaat bedrijven ondersteunen bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen. Isah ontwikkelt, onderhoudt en verkoopt business software die gebaseerd is op de nieuwste technologie. Deze software geeft bedrijven inzicht in en overzicht over bedrijfsprocessen.

Ondertekenen overeenkomsten

Tijdens de economische missie heeft Isah twee overeenkomsten ondertekend. De eerste overeenkomst is tussen ISDA (Industrialisation Supplier Development Association), MAP Worldwide en MAP South Africa. In deze overeenkomst staat beschreven dat MAP de preferred solution wordt voor de hervorming van toeleveringsbedrijven van de grootste staatsbedrijven in Zuid-Afrika. De tweede overeenkomst is tussen MAP, ISDA en Transnet. Overeenkomsten met ESKOM en DENEL zitten in de pijplijn.

Transnet

Transnet is in Zuid-Afrika verantwoordelijk voor nationale en internationale logistiek. In de overeenkomst die dinsdag is ondertekend staat beschreven dat Transnet de komende jaren gaat investeren in het verbeteren van de infrastructuur. Met de productie van 1064 locomotieven en 3000 treinstellen krijgt niet alleen de infrastructuur, maar ook de werkgelegenheid een boost.

Samenwerking met MAP

Met MAP ondersteunt Isah Zuid-Afrikaanse staatsbedrijven in de transformatie naar een efficiëntere en competitieve maakindustrie. Daarnaast realiseert Isah samenwerkingen met Nederlandse bedrijven. Hiervoor organiseerde het softwarebedrijf, in samenwerking met FME en RVO, twee missies naar Nederland. Inmiddels zijn ruim 20 Zuid-Afrikaanse bedrijven naar Nederland geweest om mogelijkheden voor samenwerking te vinden.
2,5 miljoen extra banen

De voorgenomen overheidsprojecten leveren naar verwachting 2,5 miljoen directe banen op. Voorwaarde is dat de nieuwe projecten voor 70 procent lokaal geproduceerd worden. Dit leidt tot een impuls van de werkgelegenheid.

Koploper in de maakindustrie

Nederland is een voorbeeld als het gaat om de modernisering van de maakindustrie. Noodzakelijkerwijs hebben wij deze verandering een halve eeuw geleden al doorlopen. We weten wat er nodig is om succesvol te innoveren. Als koploper voor business software in de maakindustrie vindt Isah het belangrijk om maakbedrijven te ondersteunen om hun winstgevendheid te vergroten. Met MAP loopt Isah voorop bij het bepalen van strategieën, het optimaliseren van processen en het delen van kennis met maakbedrijven over de hele wereld.

Smart Industry

Een belangrijke stap in het stimuleren van de Zuid-Afrikaanse economie, is om de principes van Smart Industry te faciliteren. Hier ligt de toekomst voor de maakindustrie. Door maakbedrijven te laten proeven aan Smart Industry en hen te inspireren versneld de ommezwaai te maken, kan Zuid-Afrika ook op de lange termijn rekenen op meer werkgelegenheid. MAP en ISDA gaan samen met de maakbedrijven op zoek naar mogelijkheden om snel in te stappen in Smart Industry. Ook in Nederland ondersteunt Isah diverse initiatieven om de maakindustrie te stimuleren. Als Smart Industry Ambassadeur draagt Isah bovendien actief bij aan het realiseren van acties die op de Smart Industry Agenda staan.

 

Foto:
Aan tafel
Links: Thabiso Taaka – Chairperson Industrialisation Supplier Development Association (ISDA)
Midden: Peter van Harten – Director Partner Group Isah / MAP Worldwide Board Member
Rechts: Ian Huntly – CEO Rifle-Shot Performance Holdings (Isahpartner South Africa) / MAP SA Board Member

Auteur
Peter van Harten
Peter is bij Isah verantwoordelijk voor de Duitse Markt. Daarnaast is hij Smart Industry Ambassadeur en lid van het Programmabureau waar hij de buitenlandrelaties (focus België en Duitsland) behartigt. Vanuit die rol is hij continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de hightech industrie in Nederland te versterken, maar vooral onze klanten te helpen bij de digitale transitie van hun bedrijf.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag