Isah Finance Isah klanten
3 min leestijd
28 oktober 2021

Isah feliciteert Lightronics als 100ste Isah Finance-gebruiker

Auteur
Debbie Veeke

Bijna op de dag af 4 jaar na de lancering van Isah Finance ontvangt Business Consultant Laurens Kuipers het digitale akkoord op de 100ste overeenkomst voor Isah’s financiële oplossing. Lightronics, producent van verlichtingsoplossingen voor de (semi)overheid, sluit zich daarmee aan bij de in rap tempo groter wordende groep klanten die graag met één geïntegreerde software-oplossing voor de maakindustrie wil werken.

Karen Huizinga, Manager Finance & HR bij Lightronics, is blij verrast wanneer we haar bellen om te vertellen dat Lightronics de 100ste klant is die voor Isah Finance getekend heeft. Ze maakt dan ook graag een gaatje in haar agenda vrij zodat Isah langs kan komen met een traktatie: Brabantse worstenbroodjes voor het hele bedrijf! “In 2005 ben ik als projectleider actief betrokken geweest bij de implementatie van het logistieke deel van Isah,” vertelt Karen. “Hoe leuk is het dan om nu opnieuw aan de slag te gaan met een Isah-implementatie en dat traject zo feestelijk te starten!”

Van controlled release naar In Control met Isah

Na de introductie van Isah Finance eind 2017 en de daarop volgende controlled release bij een aantal geselecteerde klanten besteedde Isah de afgelopen jaren elke release uitgebreid aandacht aan de ontwikkeling en uitbreiding van financiële features. Van verslaglegging, budgettering en kostenverdeling tot en met KPI’s, dashboards en voorzieningen ten behoeve van de accountantscontrole. Tegelijk met de uitbreiding van de functionaliteit groeide ook de belangstelling vanuit Isah-klanten. Laurens: “Isah Finance staat momenteel bij veel van onze klanten op de agenda. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen hebben we ons team de afgelopen anderhalf jaar uitgebreid van 3 naar maar liefst 7 Financieel Consultants; allemaal gedreven mensen met ruime ervaring in de financiële wereld. Dit stelt ons in staat om ons bij implementaties niet alleen te beperken tot uitleg van de werking van de Isah-software, maar we zorgen bijvoorbeeld ook voor het gezamenlijk uitvoeren van de eerste periodeafsluiting na de livegang. Onze verwachting is dat de interesse voor Isah Finance en de behoefte om ‘In Control’ te zijn met onze totale oplossing ook de komende jaren zal blijven groeien.”

Isah Finance sluit aan bij al onze functionele eisen en wensen

Lightronics werkte tot nu toe met een standaard boekhoudsysteem voor mkb-bedrijven en merkte dat deze oplossing niet meer zo stabiel was. Karen: “Naar mijn mening gaat ons huidige pakket onvoldoende met zijn tijd mee. Isah doet dat wel met continue ontwikkelingen en alleen al die insteek past eigenlijk veel beter bij onze hands-on mentaliteit als Waalwijks bedrijf. Ik moet eerlijk toegeven dat we al eens eerder naar Isah Finance hadden gekeken, maar dat het pakket helemaal in het begin nog niet de brede functionaliteit had waar wij naar op zoek waren. De laatste releases merkten we dat er veel aandacht besteed werd aan Isah Finance en we zijn nu op het punt dat het pakket volledig aansluit bij onze functionele eisen en wensen. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

In de praktijk hoopt Karen na de livegang van Isah Finance verschillende voordelen te ervaren. “Om te beginnen kost het exporteren van data uit Isah naar ons huidige financiële pakket steeds meer tijd; daar zijn we straks gelukkig vanaf! Dat gaat alleen al tijdwinst opleveren, waar we heel blij mee zijn. Qua compatibiliteit gaan we er ook een stap op vooruit; met updates zijn we in de toekomst namelijk in één keer klaar. Aangezien wij het bij Lightronics belangrijk vinden om zo veel mogelijk bij te blijven met de laatste versie, gaat ons dat zeker een stuk gemak opleveren. Als laatste pluspunt verwacht ik dat de Isah-database ons in staat gaat stellen om meer managementinformatie uit het systeem te halen. Aangezien ik mij vanuit mijn Finance-rol steeds meer ga toeleggen op business controlling biedt dat eveneens veel voordelen. Lightronics heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en Isah Finance kan ons absoluut helpen onze KPI’s op dit vlak goed inzichtelijk te maken. Begin 2022 gaan we live en daar kijk ik nu al naar uit!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag