Isah Finance Software releases
2 min leestijd
31 maart 2023

Nog meer gemak en efficiency in Isah Finance

Auteur
Lieke van Laarhoven

Naast de performance verbetering voor de Bankafschriften, Kas/-bank dagboekbladzijdes en Memoriaaldagboekbladzijdes met veel regels (>100) in Isah Finance, zijn er in release 5.11 ook verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd die het gebruikersgemak en de efficiëntie van de applicatie bevorderen.

Het aanmaningsproces

Als eerste is er gewerkt aan het optimaliseren van het aanmaningsproces. Vanaf Isah 5.11 wordt namelijk tijdens het selecteren van de openstaande post voor aanmaning gecontroleerd of de aanmaning succesvol verstuurd kan worden. Door de geautomatiseerde preventieve controles in Isah Finance 5.11 is nu, voordat de aanmaning verstuurd wordt, zichtbaar als deze niet verzonden kan worden inclusief de reden.

Als onderdeel van de Smart Toolkit wordt ook het aanmaningsvoorstel geïntroduceerd. Dit voorstel dient voor het eenvoudig kunnen selecteren van openstaande posten die in aanmerking komen voor aanmaningen en biedt de mogelijkheid om in te stellen na hoeveel dagen de debiteur de eerste, tweede en derde aanmaning dient te ontvangen.

De debiteur attenderen op zijn openstaande posten met een herinnering

Als alternatief naast aanmaningen is in Isah Finance 5.11 de optie toegevoegd waarbij gebruikers herinneringen kunnen versturen naar debiteuren. Het verschil met een aanmaning is dat een herinnering altijd debiteur i.p.v. factuur gericht is, een herinnering bevat een overzicht van alle openstaande posten, gesorteerd op aantal dagen vervallen met een specifieke tekst voor herinnering. Een herinnering is een vriendelijkere manier om de openstaande posten bij de klant onder de aandacht te brengen. Net als bij aanmaningen kan er ook met een herinneringsvoorstel worden gewerkt.

Btw-aangifte uitbreidingen

In de nieuwste versie is de mogelijkheid toegevoegd om in Isah Finance een BTW-aangifte van een fiscale eenheid over een bepaald tijdvlak te corrigeren door middel van een suppletieaangifte. Tevens kan er voortaan maar één BTW-aangifte per periode worden aangemaakt.

Meer weten over Isah Finance?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Isah Finance voor jouw organisatie? Download dan de leaflet over Isah Finance of neem contact op met je Isah Business Consultant.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag