Isah Finance Software releases
3 min leestijd
7 oktober 2024

Je periodeafsluiting optimaliseren met Isah Finance

Auteur
Yvette Wouters

De periodeafsluiting is voor controllers een belangrijk terugkerend moment. Met de nieuwe mogelijkheden voor verslaglegging in Isah Finance wordt de controller tijdens de periodeafsluiting van een specifiek bedrijf/boekjaar beter ondersteund, omdat er minder hoeft te worden gewisseld tussen applicaties. 

Eenvoudigere periodeafsluiting

In release 5.14 heeft de controller de mogelijkheid om de Winst- en verliesrekening of het Balans overzicht samen te stellen op basis van een eigen verslagmodel. In het nieuwe scherm Financiële verslagen geeft Isah Finance realtime de laatste stand van zaken weer, volgens het geselecteerde verslagmodel inclusief de boomstructuur.

View management

Met behulp van View management kunnen de werkelijke cijfers van de boomstructuur worden afgezet tegen de cijfers van het vorige boekjaar, budget of prognose.

Financiëleverslaglegging514_ConceptFINAL

Financieel verslag selecteren

Je hebt de mogelijkheid om binnen Isah Finance een zelf ingesteld financieel verslag te kiezen. Je kan tussen deze financiële verslagen switchen afhankelijk van de data behoefte.

Gegroepeerd exporteren naar Excel

Je kan een Financieel verslag ook eenvoudig gegroepeerd exporteren naar Excel. De boomstructuur van het financieel verslag wordt dan ook gehanteerd in Excel. In Excel kan de boom eenvoudig worden open en dichtgeklapt.

Periode selecteren

Het is mogelijk om een periode in te stellen om hiervoor de gegevens uit het vastleggingsmodel zichtbaar te hebben.

Berekende regels

Het is mogelijk om berekende regels toe te voegen aan het verslagleggingsmodel. Denk hier bijvoorbeeld aan: brutomarge en nettoresultaat.

Verslaglegging en Power BI

Met de update van Isah 5.14 hebben de Power BI rapporten een update gekregen met de nadruk op het vergelijken, analyseren en delen van cijfers. Bij het vergelijken en analyseren van gegevens kan je denken aan: vergelijken van periodes, boekjaren en bedrijven, doorzoomen naar transacties en het maken van kostenplaats analyses.

Voor het delen van informatie is Power BI de geschikte tool omdat rapporten worden gepubliceerd in de Power BI onlineomgeving en de onlineomgeving de mogelijkheid biedt om dashboards samen te stellen. De rapporten en dashboards kunnen naar eigen inzicht gedeeld worden met collega's binnen jouw organisatie.

Extra keuzemogelijkheden

De nieuwe mogelijkheden van de Balans en het Winst- en verliesrapport op een rij:

  • Selecteer een flexibel verslagmodel
  • Vergelijk boekperiodes, boekjaren, bedrijven, kostenplaatsen of kostensoorten
  • Via Instellingen kan je uit meerdere budgetten of prognose budgetten kiezen
  • Kies je weergave voor getallen. Bijvoorbeeld voor duizendtallen of getallen met of zonder decimalen
  • Selecteer zelf de kolommen die voor jou relevant zijn in het verslag, bijvoorbeeld budgetbedragen
  • Kies een doorsnede op kostenplaats en/of -soort
Verschil begin- en eindbalans

In de nieuwe rapportage kan je kiezen om het verschil tussen de begin- en eindbalans zichtbaar te maken. Dit kan zowel in getallen als percentages.

Vergelijk boekjaren en bedrijven

Het is mogelijk om verschillende boekperiodes of bedrijven in één weergave te zetten. Hierdoor kan er in één oogopslag bekeken worden hoe de situaties zich tot elkaar verhouden.

Balans versus budget

Door de balans en budget in één weergave zichtbaar te maken, kan er in een oogopslag gekeken worden naar de realisatie tot nu toe.

Meld je aan voor het webinar

Ben je benieuwd hoe de nieuwe mogelijkheden ook voor jouw organisatie gebruikt kunnen worden? Onze Financieel Consultant Edgar Dresmé neemt je op maandag 11 november om 10:00u mee in de nieuwe mogelijkheden voor rapportages en verslaglegging.

Meld je hier aan voor het webinar en kom te weten wat de nieuwe mogelijkheden voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag