Software releases Finance
2 min leestijd
3 april 2024

Nóg soepeler werken met Isah en Isah Finance

Auteur
Yvette Wouters

Voor de release van Isah 5.13 hebben we verder gewerkt aan de optimalisatie tussen Isah en Isah Finance. Verder zijn er op basis van gebruikerservaringen nieuwe features toegevoegd. Lees hieronder welke nieuwe features beschikbaar zijn vanaf Isah 5.13. 

Kosten boeken op een productieorder vanuit Isah Finance

Vanaf release 5.13 is het mogelijk om vanuit Isah Finance, kosten rechtstreeks te boeken op een productieorder. Hiervoor vervalt de handeling om, nadat de kosten in Isah Finance geboekt zijn, deze ook in Isah te registreren. 

Deze feature levert tijdsbesparing op wanneer bijvoorbeeld een servicemonteur een klus is in het buitenland heeft verricht en de creditcard vanuit de organisatie heeft gebruikt om onkosten, zoals een hotelovernachting en maaltijden, te betalen. Deze kosten komen via de creditcard afschrijving binnen in Isah Finance. Met behulp van de nieuwe functionaliteit is het mogelijk om deze kosten direct op de betreffende productieorder te boeken. 

Kosten facturen transitorisch boeken

Wanneer de kostenfacturen in Isah worden geboekt, denk bijvoorbeeld aan huur- of energiekosten, kan direct de transitorische informatie worden opgegeven. Je kiest de periodes waarop de kosten betrekking hebben. Bij het verwerken van de factuur in Isah Finance, zal Isah Finance automatisch de transitorische boekingen aanmaken. 

Kosten facturen boeken met een kostenverdeelsleutel

Wanneer de kostenfacturen in Isah worden geboekt, kun je direct een kostenverdeelsleutel opgeven. Met behulp van de kostenverdeelsleutel kun je ervoor zorgen dat kosten automatisch, volgens de verdeelsleutel worden geboekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdelen van kosten naar verschillende kostenplaatsen of het verdelen van kosten naar de verschillende bedrijven  binnen de groep.   Zo wordt het nog gemakkelijker om met verschillende boekhoudingen binnen één database te werken.

SEPA-betalingsformaat update

Isah Finance ondersteunt vanaf release 5.13 SEPA versie pain.001.001.09. Tot het einde van 2025 kan je bepalen via welke versie je betalingen verwerkt, daarna wordt versie pain.001.001.09 door verschillende banken vereist om de betalingen te kunnen verwerken.

Klant wensen & ontwikkelingen

In deze release hebben we ook een aantal klantwensen opgepakt. Hieronder twee voorbeelden daarvan.

Herinneringen en aanmaning e-mails met opmaak versturen

Vanaf versie 5.13 kunnen de e-mails waarmee de betalingsherinnering of aanmaningen worden verstuurd ook voorzien worden van opgemaakte tekst en afbeelding, zoals een bedrijfslogo.

Op deze manier worden de e-mails herkenbaar met als afzender jouw organisatie en mogelijk minder snel als spam gecategoriseerd.

Excel exports met datum notatie

Vanaf versie 5.13 kunnen geëxporteerde Excel-bestanden automatisch een datum- en tijdnotatie mee krijgen in de bestandsnaam. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de naam handmatig aan te passen naar een unieke bestandsnaam.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van Finance? In de leaflet over Finance vind je meer informatie. Of neem bij vragen contact op met je Business Consultant.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag