Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Isah Business Software is nauw betrokken bij onze samenleving. We vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en als organisatie ons steentje bij te dragen. Verantwoord ondernemen betekent voor ons dat wij diverse milieumaatregelen nemen. Denk aan het aanbieden van thuiswerkfaciliteiten, zodat collega’s niet altijd met de auto naar kantoor of naar onze klanten hoeven te rijden om hun werkzaamheden uit te voeren. Ook doen we aan uitgebreide afvalscheiding en voeren we regelmatig energiechecks uit om te analyseren waar we kunnen besparen op energie. In 2019 hebben we bovendien 180 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van ons kantoor in Tilburg. Met dergelijke keuzes verlagen we als bedrijf onze CO2-voetafdruk en dragen we bij aan een duurzame wereld.

Naast de milieumaatregelen die wij nemen voor onze eigen organisatie ondersteunen wij in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook jaarlijks diversie initiatieven op het gebied van cultuur, sport, scholing & opleiding, gezondheidszorg & gezondheidspreventie. En wij steunen regelmatig lokale Tilburgse doelen. Graag stellen we hieronder een selectie van onze regionale, nationale en internationale projecten aan u voor.

Maak het met Isah

Sarto

Sinds juli 2018 is Isah hoofdsponsor van de Tilburgse voetbalclub Sarto. Als gevolg daarvan zal onze naam voor een periode van drie jaar op de shirts van het eerste elftal prijken. Daarnaast sponsort Isah in iedere leeftijdscategorie een jeugdteam (niet-selectie). Isah vindt het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om een sport te beoefenen. Op deze manier wil ze daar haar steentje aan bijdragen.

Inloophuis Midden-Brabant

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken krijgt met de ernstige ziekte kanker. Ook wij bij Isah. Wat doe je dan? En wat als jij zelf die persoon bent die kanker krijgt? Daarom sponsoren wij sinds 2018 het Inloophuis Midden-Brabant. Hier staan de deuren altijd open en begrijpt iedereen wat kanker met je doet.

Drugs Preventie Jongeren

Stichting Drugs Preventie Jongeren realiseert al jaren succesvolle filmprojecten welke deel uitmaken van een lespakket dat onder scholen wordt verspreid. Isah vindt het belangrijk dat jongeren goede voorlichting krijgen. Sinds jaar en dag sponsoren wij stichting DPJ om op die manier een bijdrage te leveren aan de drugsproblematiek in Nederland.

Maak de droom waar

Maak de droom waar is een project van SWGN. Jaarlijks maken zij in Nederland de droom waar van velen mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Isah doet al een aantal jaar mee aan de Sinterklaasactie van dit project, door enerzijds chocoladeletters te bestellen voor het Isah personeel. De opbrengst daarvan komt ten goede aan reizen voor gehandicapte kinderen die zelden of nooit op vakantie kunnen gaan. Daarnaast doneren wij eenzelfde aantal chocoladeletters aan het project, zodat zij deze kunnen uitdelen aan kinderen in ziekenhuizen, ouderen en verstandelijk gehandicapten in diverse instellingen in Nederland.

Revalidatietuin Leijpark

In 2013 vierde Isah haar 25-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal schonk Isah een bedrag van €25.000,- aan Revalidatiecentrum Leijpark te Tilburg ten behoeve van een revalidatietuin. In deze tuin komen cliënten allerlei obstakels tegen die ze ook in het dagelijks leven tegenkomen. Denk aan trapjes, grint, scheve stoeptegels, etc. Op deze manier kunnen cliënten van het revalidatiecentrum volop oefenen met hun rolstoel of rollator.

 

Doloris

In april 2019 opende Doloris haar deuren. Isah mocht vanwege haar donatie als een van de eersten naar binnen in dit kunstdoolhof. Doloris is een vernieuwend concept waarmee de bedenkers een unieke beleving in Tilburg hebben weggezet. Zelf zijn wij ook elke dag bezig met innovatie; de ondernemende aanpak en de manier waarop het team achter Doloris een out-of-the-box concept heeft weggezet, sprak ons erg aan. Dergelijke bijzondere initiatieven zie je maar zelden en we voelen ons zeer vereerd om daar als first 10 bij te mogen zijn!

Better get hit

Beter get hit is een festival dat in 2019 georganiseerd werd in Theaters Tilburg. Het tweedaagse festival bood een programma waar grote internationale namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit de urban, soul, jazz of een mix van stijlen. Genieten van cultuur in Tilburg… Samen maken we het mogelijk!

Swim to Fight Cancer

Elk jaar vind in augustus in de Piushaven van Tilburg het zwemevent Swim to fight cancer plaats. Teams van zwemmers proberen met deze actie zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Isah was in 2019 en 2022 hoofdsponsor van team OBS de Blaak. Alle kinderen zwommen in pakken waarop het logo van Isah te zien is. OBS de Blaak bleek in 2019 het team dat het meeste geld ophaalde voor deze actie, namelijk ruim 37.000 euro. In 2022 haalde ze ruim 10.000 euro op.

Tilburg Ten Miles

Al een aantal jaar leefde onder collega’s het idee om deel te nemen aan de Tilburg Ten Miles Businessrun. Toen bleek dat dit sportieve evenement gekoppeld was aan het goed doel Villa Pardoes, is besloten deze twee wensen te combineren. Met 26 lopers deed maarliefst een kwart van het bedrijf in 2022 mee met de Ten Miles.

Heeft u vragen over het maatschappelijk verantwoord ondernemen door Isah?

Neem dan contact met ons op