Terug naar overzicht

ALKU: “Isah’s focus op de maakindustrie zie je terug in de functionaliteit”

Met een eigen productiefaciliteit in Tilburg en een landelijk netwerk van gecertificeerde dealers is ALKU al 25 jaar een grote speler in de Nederlandse markt voor kunststof geveltoepassingen. Onlangs koos ALKU voor de software-oplossing van Isah. We spraken Controller Pieter Boogaard over de keuze voor Isah en de groei van het bedrijf die daaraan ten grondslag ligt.

isah-referentie-alku-ontdekkingscentrum
Locatie
Tilburg
Omvang
60+ medewerkers
Branche
Bouw en bouwtoelevering
Opgericht
1990
Isah klant sinds
2016
Publicatiedatum
31 maart 2017

Van monteur naar ondernemer

ALKU startte in 1990 met slechts één busje en een aanhanger.” vertelt Pieter. “Onze directeur / eigenaar Bas Nooteboom begon destijds zijn eigen bedrijf als monteur van kozijnen voor particulieren. Al snel merkte hij dat het in de markt beter kon en daarom richtte hij een eigen productielijn op. In de loop der jaren is het bedrijf flink uitgegroeid. De verkoop en montage besteden we ondertussen uit aan gecertificeerde dealers. Zelf richt ALKU zich hoofdzakelijk op de productie. In een multifunctionele  bedrijfsruimte van 8.000 vierkante meter komen alle disciplines samen: productie, montage, productontwikkeling en een ontdekkingscentrum.”

Een toekomstbestendige oplossing

Begin 2016 ging ALKU op zoek naar een ERP-oplossing. Pieter: “We werkten op dat moment met diverse op zichzelf staande pakketten; een orderpakket, een boekhoudpakket, een tekenprogramma, enz. Dit werkte inefficiënt en de informatievoorziening intern was niet goed. Nu we steeds grotere aanvragen krijgen, ook binnen de projectenmarkt, wordt het voor ons van belang om een degelijk ERP-systeem te hebben.”

Na een uitgebreide selectie kwam ALKU bij Isah terecht. “Qua omvang en resultaat een solide, gezond bedrijf dat bovendien veel ervaring heeft in de maakindustrie. Dat sprak ons erg aan! De applicatie van Isah is bovendien heel gebruiksvriendelijk en uit gesprekken met referenten begrepen we dat er bij Isah volop doorontwikkeld wordt op functionaliteit. Zaken die onze referenten in het verleden zelf in de vorm van maatwerk hadden ontwikkeld, zaten ondertussen allemaal in de standaard van Isah. Als het kan willen we bij ALKU zo dicht mogelijk bij die standaard blijven. We willen immers een toekomstbestendige oplossing.”

Focus op productiebedrijven

Een van de zaken die voor ALKU in positieve zin opviel tijdens de demo’s van Isah, was de planningsfunctionaliteit. “Ten op zichten van andere partijen heeft Isah misschien wel de mooiste en meest uitgebreide mogelijkheden qua planning. Je merkt daarbij absoluut dat Isah uit de maakindustrie is ontstaan. Er is goed nagedacht over de diepte van deze functionaliteit. Alle handelingen die nodig zijn voor ons soort bedrijf zijn stap voor stap beschikbaar. Die focus op productiebedrijven zie je aan alle kanten terug!”

isah-referenties-alku-pieter-boogaard

"Je merkt dat Isah uit de maakindustrie is ontstaan. Alle handelingen die nodig zijn voor ons soort bedrijf zijn stap voor stap beschikbaar. Die focus op productie-bedrijven zie je aan alle kanten terug!"

Pieter Boogaard
Controller, ALKU

Helpen zit in het DNA

Daarnaast is ALKU erg gecharmeerd van de gratis cursussen die Isah aanbiedt. “Niet persé omdat we er niet voor zouden willen betalen hoor,” lacht Pieter. “Maar het gaat ons om de gedachte die er achter zit. Isah gelooft oprecht dat als mensen hun pakket écht goed kennen, dat dit zijn voordelen oplevert in de dagelijkse praktijk. Dat helpen zit volgens mij heel diep in het DNA van Isah en dat waarderen wij enorm in een partner of leverancier!”

Ook tijdens de implementatie is Pieter erg te spreken over de ondersteuning door Isah. “De opzet met een projectleider die het geheel overziet en daarnaast een consultant voor kennisoverdracht werkt heel goed voor ons. Isah geeft ons de handvatten om zelf aan de slag te gaan met de inrichting, dat is slim! Uiteindelijk moet je het immers zelf gaan doen. Wat wij erg prettig vinden is dat de consultants naast de uitleg zeker zoveel tijd beschikbaar zijn voor het stellen van vragen. Op die manier maken we de implementatie samen met Isah tot een succes!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.