Terug naar overzicht

Isah Guru Stijn Damen van Modiforce aan het woord

Stijn Daemen is volgens zijn collega Peter Schneider de ‘save haven’ en ‘go-to-man’ als het om Isah-gerelateerde vraagstukken gaat. Beide heren zijn werkzaam bij Modiforce, waar ze in het magazijn samenwerkten om bedrijfswagens, personenwagens en motorfietsen te modificeren. Wij zijn heel benieuwd naar deze Isah Guru, Stijn Daemen, en vroegen hem om ons wegwijs te maken in zijn veilige Isah haven.

isah-referentie-modiforce
Locatie
Amersfoort
Branche
Carrosseriebouw
Isah Guru sinds
2012
Favo Isah feature
Sneltoets Ctr-M
Publicatiedatum
13 december 2021

Wat is je rol binnen het bedrijf?

“Al bijna 10 jaar ben ik werkzaam bij Modiforce in verschillende rollen en op verschillende afdelingen. Ik ben begonnen in het magazijn en werd daar geïntroduceerd met Isah. Ik was toen 25 jaar en had nog niet bij veel andere bedrijven gewerkt of met andere ERP-systemen. Gelukkig was er een collega die mij de fijne kneepjes van Isah kon uitleggen. Na 5 jaar ben ik gaan werken op de inkoop afdeling. Deze afdeling valt sinds begin dit jaar onder het bedrijfsbureau waar alle operationele ondersteunende taken worden belegd, van de planning tot controle.”

Hoe lang werk je al met Isah?

“In al die jaren dat ik bij Modiforce werk, werk ik met Isah. Dat is nu bijna 10 jaar. Door mijn verschillende rollen binnen het bedrijf heb ik ook veel verschillende functies in Isah leren kennen. Ik vind Isah een heel prettig systeem om mee te werken omdat je een heleboel dingen kunt herleiden en uitvogelen. Zeker in het magazijn hebben we hier veel puzzelsessies over gehad: Wat is hier gebeurd of waarom klopt onze voorraad niet? Het is leuk om dit in Isah uit te zoeken en bijna altijd kom je te weten wat de oorzaak was.’’

Hoe is het gekomen dat je Isah Guru werd en wat voor Isah-gerelateerde vragen krijg je zoal?

“Peter, de collega die mij heeft opgegeven als Isah Guru, is na mij in het magazijn komen werken. Ik heb hem ingewerkt en een heleboel dingen, die ik voor mezelf heb uitgevogeld in Isah, geleerd. Als hij een vraag heeft komt hij bij me en meestal kan ik hem wel helpen. Vaak hebben die vragen te maken met het verklaren waarom of hoe iets zit, waar het is misgegaan, waar je bepaalde informatie en zaken vandaan kunt halen of kunt herstellen. Dat laatste heeft met name te maken met boekingen.’’

isah-guru-modiforce-stijn-daemen

"Het beste is om het bij de standaard van Isah te houden zodat je altijd kunt terugvallen op cursus- en informatiemateriaal."

Stijn Daemen
Inkoop, Modiforce

Hoe houdt je zelf je Isah-kennis op peil?

“Dat doe ik waarschijnlijk niet genoeg. Ik ben de eerste paar jaar een beetje zelf lerend geweest en toen heeft een collega mij wat wegwijs gemaakt. Daarna heb ik de cursussen inkoop, voorraad en logistiek bij Isah gevolgd. Ik liep er al best wel snel tegenaan dat het niet handig is om, zoals bij Modiforce voor sommige processen, allerlei ‘work arounds’ of maatwerkoplossingen te hebben in Isah. Het beste is om het bij de standaard te houden zodat je altijd kunt terugvallen op cursus- en informatiemateriaal. Binnen het bedrijf wordt wel gepromoot om deel te nemen aan Isah cursussen zodat medewerkers ontbrekende kennis kunnen ophalen of op peil houden.’’

Van welke Isah-feature ben je fan?

“Ik doe veel met de Crtl-M functie in Isah voor het zien van voorraad- en artikelinformatie. Het scherm wat dan oppopt, laat mij zien waar een bepaald product is en wanneer en welke hoeveelheid van het product benodigd is. We zijn een maakbedrijf en plannen producties in van voertuigen. Logischerwijs is het dan heel belangrijk om te zien of we de bevestigde levertijd halen.’’

Wat is jouw tip voor andere Isah-gebruikers?

“Mocht je iets niet weten of ergens niet uitkomen, roep dan de help functie aan in Isah. Dit is een soort van kennisbank waarin heel veel informatie en uitleg staat over de werkwijze en functionaliteiten van de software. Vaak als je daarin zoekt, zijn je vragen snel beantwoord.”

 

Tot slot wil Stijn graag het woord richten aan Peter: “Peter gaat binnenkort Modiforce verlaten en via deze weg wil ik hem in ieder geval bedanken voor het opgeven van mij als Isah Guru. Maar hem ook heel veel succes wensen in zijn verdere loopbaan.”

Ben jij of ken jij ook een Isah Guru?

Laat het ons weten en wie weet verschijnt jouw verhaal ook op onze website!

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.