Terug naar overzicht

Trautwein Fahrzeugbau kiest voor Isah

Trautwein Fahrzeugbau is een lang gevestigd bedrijf in Benningen, Duitsland. Trautwein was op zoek naar een nieuwe ERP-oplossing om zijn ambitieuze groeidoelstellingen te ondersteunen. Lees in dit referentieverhaal waarom Trautwein voor Isah heeft gekozen en waarom ze uitkijken naar de introductie van de softwareoplossing. We zijn verheugd om Trautwein Fahrzeugbau GmbH & Co KG te verwelkomen als nieuwe klant.

Trautwein-roter Truck_Refernz
Locatie
Benningen (DE)
Omvang
20+ medewerkers
Branche
Carrosseriebouw
Opgericht
1913
Isah klant sinds
2024
Publicatiedatum
19 maart 2024

Matthias Trautwein, Managing Director van Trautwein Fahrzeugbau, tekende vorige week het contract met Isah nadat hij een aantal ERP-systemen had geëvalueerd, maar uiteindelijk voor Isah koos. "De keuze voor Isah is een strategische beslissing om onze processen efficiënter te maken en onze visie te realiseren", legt Matthias Trautwein uit.

Expertise in voertuigbouw en jarenlange ervaring waren cruciaal

Isah heeft veel expertise en jarenlange ervaring met voertuigbouw, wat voor Trautwein een belangrijke factor was in de keuze voor Isah. Een andere doorslaggevende factor was dat de bedrijfssoftware van Isah een moderne en geïntegreerde oplossing biedt. Alle processen - van verkoop tot levering - worden in één systeem in kaart gebracht. Deze integrale aanpak leidt tot efficiëntere processen, lagere kosten en hogere winsten. Iets dat essentieel is voor de volgende fase van groei en innovatie bij Trautwein.

Geïntegreerd stuklijstbeheer voor efficiëntere processen

Het ERP systeem van Isah wordt gekenmerkt door functies zoals: een geïntegreerd BOM-beheer, productiecontrole en wijzigingsbeheer. Deze functies maken een consistente en efficiënte productie mogelijk, vooral in industrieën zoals de productie van voertuigen.

"Trautwein Fahrzeugbau GmbH, een bedrijf dat meer dan 100 jaar oud is, gaat met Isah als partner een nieuwe fase van groei en innovatie in," zegt Peter van Harten, Managing Director van Isah GmbH. "Met Trautwein Fahrzeugbau GmbH breiden we ons portfolio op het gebied van voertuigbouw uit. Ons doel is om Trautwein te ondersteunen bij het verkrijgen van alle bedrijfsgegevens uit één systeem, dat goed doordachte beslissingen, efficiëntere productieprocessen en effectieve kostenreductie mogelijk maakt. Om zo de huidige en toekomstige uitdagingen van de industrie effectief aan te gaan," vervolgt van Harten.

Isah maakt ERP-implementatie zonder stress mogelijk

De invoering van het Isah ERP-systeem bij Trautwein wordt ondersteund door een innovatief implementatieproces. Deze aanpak maakt een snelle en kosteneffectieve implementatie mogelijk en minimaliseert de inspanning van werknemers.

"We kijken uit naar de samenwerking met Isah en de mogelijkheden die ontstaan door de digitalisering van onze processen", zegt Matthias Trautwein.

Case study Meyer

Ontdek hoe Meyer realtime inzicht kreeg in haar productieproces.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.