Isah klanten
1 min leestijd
11 februari 2021

Holland Marine Lifts vertelt over transitie naar 3D-tekenen en vervolgstappen op vlak van automatisering

Auteur
Debbie Veeke

In oktober organiseerde CAD & Company de eerste digitale CAD & Company Universiteit. Een van de breakout sessies werd gegeven door Emile van der Starre, directeur / eigenaar van Holland Marine Lifts. Dit familiebedrijf maakt al zo’n kleine 20 jaar liften voor de maritieme industrie. Sinds jaar en dag maken zij de ontwerpen van hun liften in AutoCAD. Vijf jaar geleden gingen zij echter in transitie van 2D naar 3D tekenen en dat heeft hen veel voordelen gebracht.

Tom Teillers, Sales Manager van CAD & Company, ging met Emile in gesprek over deze transitie, de voordelen die hen dat vandaag de dag oplevert en de volgende stappen op het gebied van automatisering.

“De bedoeling is dat we steeds meer informatie binnen onze organisatie met elkaar gaan koppelen,” aldus Emile. “Wanneer onze engineers nu een bill of material hebben, wordt deze geëxporteerd naar Excel. Inkoop gaat vervolgens aan de slag om de kooponderdelen en maakonderdelen te scheiden en te beslissen wat waar ingekocht moet worden. Dat is een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. Systemen kunnen dat veel beter en sneller. We hebben daarom besloten om de overstap te maken naar een nieuwe ERP Systeem van Isah. Hier is een goede koppeling met de engineeringafdeling waardoor de bill of materials direct kan worden ingeschoten vanuit AutoCAD naar Isah. Het systeem weet vervolgens precies de koop- en maakdelen te onderscheiden. Bovendien is voor inkoop direct inzichtelijk wat het materiaal, de kostprijs, de eventueel voorraad of levertijd van koopdelen is.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Holland Marine Lifts?

Bekijk dan het interview van de CAD & Company Universiteit terug.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag