Isah klanten
2 min leestijd
7 oktober 2019

Huisman gaat wereldwijd projecten managen met Isah Business Software

Auteur
Debbie Veeke

Onlangs heeft Isah een omvangrijke order getekend met haar klant Huisman. De ERP software van Isah gaat ruim 2000 medewerkers van Huisman wereldwijd helpen om op een ‘global level’ integraal projecten te managen.

Huisman ontwerpt en produceert sinds 1929 onder meer scheepskranen, boorinstallaties en scheepsontwerpen voor ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor duurzame energie voor offshore wind en geothermie, olie- en gas, civiele werken en recreatie. Al bijna 20 jaar wordt het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in Schiedam voor haar logistieke processen ondersteund door de ERP software van Isah.

“Toen de samenwerking met Isah ontstond, was Huisman hoofdzakelijk nationaal georiënteerd. Ten tijde van de implementatie lag de informatiebehoefte binnen onze organisatie bovendien heel anders dan nu.” aldus Huisman CEO Theo Bruijninckx. In de loop der jaren heeft Huisman een enorme groei doorgemaakt; men heeft o.a. kantoren en productielocaties in de VS, Singapore, Tsjechië en China geopend. Met name de behoefte om integraal te werken en wereldwijd projecten te managen, ondersteund door één systeem was aanleiding om op zoek te gaan naar een vernieuwde ERP-oplossing. Bruijninckx: “We hebben naar meerdere ERP-aanbieders gekeken. Het feit dat Isah al aan boord was, was voor ons een belangrijke reden om ook met hen om tafel te gaan. De afgelopen anderhalf jaar hebben we intensief samengewerkt, waarbij we diepgaande procesanalyses van strategische productieprocessen hebben uitgevoerd en lokale vereisten in met name China hebben onderzocht. Dit om vast te stellen of Isah de pragmatische partner is, waar wij naar op zoek zijn. Het feit dat Isah op het juiste level met ons mee denkt over onze informatiebehoefte, de automatisering van onze bedrijfsprocessen en daarvoor ook goed passende oplossingen biedt, zijn voor ons doorslaggevend om opnieuw met Isah in zee te gaan. Daarbij is de ondersteuning van een zo efficiënt mogelijk productieproces met het volledig geïntegreerde Shop Floor Control systeem van Isah ‘key’ voor Huisman.”

De komende jaren zal Isah wereldwijd bij Huisman geïmplementeerd worden. De productie, verkoop-, service- en engineeringactiviteiten zijn verdeeld over de Huisman locaties wereldwijd. De sales- activiteiten vinden plaats vanuit Nederland, de Verenigde Staten, Singapore en Noorwegen, de engineering wordt met name uitgevoerd in Nederland en de productie vindt met name plaats in China en Tsjechië. Wereldwijde Service en After-sales wordt o.a. vanuit de vestigingen in de VS en Singapore verleend. Bert van den Hil, Projectmanager bij Isah, vertelt: “Om de productiefilosofie van Huisman goed te doorgronden hebben we met een team vanuit Isah een tweetal bezoeken gebracht aan de gigantische productielocatie in China (800 FTE). Dat heeft ons zeker geholpen bij het vaststellen van de juiste projectaanpak. We kijken enorm uit naar de uitvoering van dit prachtige project, waarbij we onze software voor het eerst ook volledig in de Chinese taal gaan uitrollen.”

 

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag