Samen Oprecht Verbeteren De mensen achter Isah
2 min leestijd
30 juni 2022

In het zonnetje – Peter van Harten

Auteur
Debbie Veeke

Je maakt het bij Isah als je onze kernwaarden in de praktijk brengt. Samen, oprecht, verbeteren. Deze kernwaarden vind je terug in alle haarvaten van onze organisatie en onze medewerkers.

Over de kernwaarden ‘verbeteren’ zeggen we het volgende: we vinden het belangrijk om continu te leren en zijn dagelijks bezig met onze missie om maakbedrijven te helpen efficiënter te laten werken en winstgevender te produceren. Uiteraard staan we ook regelmatig stil bij de dingen die we al met elkaar bereikt hebben. Daar mogen we immers best trots op zijn!

Om nog vaker stil te staan bij zaken die we bereikt hebben, besloten we recent om elk kwartaal tijdens ons Algemeen Overleg een medewerker in het zonnetje te zetten. Iemand die iets bijzonders gepresteerd heeft, waar we met elkaar heel erg trots op zijn.

Peter van Harten is zo iemand! Hij is verantwoordelijk voor Isah in Duitsland en schreef recent een boek om Duitse maakbedrijven op een laagdrempelige manier uit te dagen digitaler te gaan werken. Niet omdat dit in de marketingplannen van Isah was opgenomen of anderszins een doelstelling was, maar omdat ‘verbeteren’ in het DNA zit van Peter. Omdat hij zich oprecht wil inzetten om maakbedrijven te helpen en hij een duidelijk visie heeft over welke stappen maakbedrijven zouden moeten zetten om klaar te zijn voor de toekomst. Zo’n initiatief kunnen we uiteraard alleen maar omarmen en we zijn als bedrijf ontzettend trots om een inspirerende collega als Peter in ons midden te hebben.

Tegelijk met de lancering van dit nieuwe initiatief werd Peter door de directie naar voren geschoven als eerste zonnetje. Ten overstaande van het voltallige personeel werd hij voor zijn inzet beloond met een mooie bos bloemen en een diner cheque. Toekomstige ‘zonnetjes’ mogen door Isah collega’s worden aangedragen. De aanmeldingen hiervan worden door een commissie van medewerkers en MT-leden beoordeeld met als doel elk kwartaal tijdens het Algemeen Overleg iemand op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag