Over Isah
2 min leestijd
17 januari 2018

Isah klanten in Zuid-Nederland willen zoveel mogelijk de standaardoplossing van Isah gebruiken

Auteur
Debbie Veeke

Het is dinsdagochtend 16 januari 8:00 uur in Bergeijk. Het is nog donker en terwijl de hagel naar beneden komt verzamelen circa 30 mensen zich bij metaalbewerker Wilvo. Het doel van deze ochtend is kennisuitwisseling rondom koppelingen met andere systemen vanuit ERP-pakket Isah. Een interessant initiatief van een aantal Isah klanten in het zuiden om elkaar te inspireren in het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

 Om jaarlijks 20.000 productieorders met hierbij ruim 100.000 bewerkingsstappen te kunnen volgen is Wilvo volledig geautomatiseerd met de ERP Business software van Isah. De begeleiding en registratie van offertetraject tot aan facturering is hiermee gerealiseerd. Naast het aansturen van de eigen processen kan Wilvo het systeem koppelen aan dat van de klanten om op verschillende niveaus data uit te wisselen of het nu gaat om XML-uitwisselingen bij facturen of het inlezen van orderinformatie uit Excel.

 En dit raakt de kern van de bijeenkomst. Wat kun je in Isah en hoe kun je werken aan een diepere integratie met de systemen van klanten en toeleveranciers. Diverse bedrijven vertellen uit de praktijk welke systemen er zijn gekoppeld met Isah en welke voor- en nadelen dit heeft gebracht.

 Om 11:00 worden er heldere conclusies getrokken.
Onderverdeeld in 4 kerngebieden:

  1. Organiseren
  2. Automatiseren
  3. Koppelingen
  4. Implementeren

 Organiseren

 Wat duidelijk naar voren komt is de wens om zoveel mogelijk de standaardoplossing van Isah te gebruiken. Kijk kritisch naar de organisatie. Standaardiseer je processen en als deze niet passen binnen Isah, stel dan de vraag hoe kritisch deze afwijking is in de prestatie van de onderneming.

 Automatiseren

 Als je zoveel mogelijk Isah standaard gebruikt hoe blijf je dan flexibel? Denk in termen van configureren van Isah in plaats van programmeren. Er is wellicht meer mogelijk binnen Isah dan gedacht. Volg eens een gratis cursus om te zien wat er in de nieuwste versie van Isah zit.

 Koppelingen

 Koppel systemen binnen de organisatie waarvan al een standaard koppeling met Isah bestaat. Denk goed na over wie er verantwoordelijk is voor de koppeling als er iets mis gaat.

Er zijn zeker interessante voordelen te halen door Isah te koppelen met specialistische oplossingen zoals StackAssist. Dit is een hulpmiddel om de ideale indeling van een pallet aan te geven.

 Implementeren

 Des te meer gegevens je in Isah zet des te groter de voordelen worden van het systeem.

Zaken als planning en Shop Floor Control vergen de nodige voorbereidingen om het goed te gebruiken maar wegen zeker op tegen de voordelen

 Het is 12:00 uur in Bergeijk. De zon breekt door de grauwe lucht en laat alles er weer wat mooier uitzien. Een mooi symbool dat de aanwezige Isah klanten mee kunnen nemen om weer vol inspiratie naar hun eigen organisatie te gaan.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag