Isah klanten
2 min leestijd
18 december 2020

Mitsubishi Elevator Europe vertelt over grootschalig project om standaard liften op de Europese markt te brengen

Auteur
Debbie Veeke

In oktober organiseerde CAD & Company de eerste digitale CAD & Company Universiteit. Een van de breakout sessies werd gegeven door Henk ten Voorde, Strategic Project Manager bij Mitsubishi Elevator Europe. Het bedrijf, dat onderdeel is van de Japanse Mitsubishi Electric groep, ontwikkelt al ruim 65 jaar vanuit Nederland liften voor klanten binnen Europa. Drie jaar geleden is men een project begonnen om het marktaandeel binnen deze markt te vergroten door naast maatwerkliften ook configureerbare standaard liften te gaan maken.

Eva de Groot, Marketing Manager bij CAD & Company, ging met Henk in gesprek over hoe Mitsubishi dit grootschalige project heeft aangepakt en wat de impact is geweest op hun interne organisatie.

“Drie jaar geleden hebben we met elkaar een stip op de horizon gezet,” aldus Henk, “en op een agile wijze hebben we vervolgens verschillende deelprojecten opgepakt. Er is uiteindelijk een nieuw proces ingericht, waarbij er door middel van een sales configurator (van Quootz) een lift geconfigureerd kan worden. De klant kan daarbij te werk gaan, zoals mensen dat ook wel gewend zijn te doen bij het configureren van een nieuwe auto. Er kan uit meer dan 300 kenmerken (lengte, breedte, aantal verdiepingen, deuren, interieur opties, etc.) een lift worden samengesteld. Aangezien deze kenmerken voor een groot deel onafhankelijk elkaar aan te passen zijn, resulteert dat in duizenden zo niet een miljoen verschillende liftvarianten. De output van een klantaanvraag komt vervolgens in ons nieuwe ERP pakket van Isah terecht. En Isah stuurt de gegevens door naar de productconfigurator van CAD & Company, waarna de verschillende parameters worden omgezet in een tekeningenset ten behoeve van de productie. Het traject vanaf het moment dat een offerte is goedgekeurd tot en met de start van productie is dankzij de integratie van al die verschillende ICT-systemen bijna volledig geautomatiseerd. Daardoor kunnen wij nu een doorlooptijd van ongeveer 8 weken realiseren. Bij maatwerkliften – die we overigens ook nog steeds blijven maken – ligt dat op 4 tot 6 maanden.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Mitsubishi Elevator Europe?
Bekijk dan het interview van de CAD & Company Universiteit terug.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag