Samen Oprecht Verbeteren Isah klanten
2 min leestijd
21 februari 2020

Terugblik klantenbezoekdag Goudsmit Magnetics

Auteur
Debbie Veeke

Op dinsdag 18 september is een groep van 25 Isah-medewerkers op bezoek geweest bij Goudsmit Magnetics in Waalre. Isah heeft namelijk het beleid dat alle medewerkers ervaren hoe Isah in de praktijk gebruikt wordt en wat de activiteiten zijn van een bedrijf in de maakindustrie. Daarnaast is een dergelijk bezoek een uitgelezen kans om te ervaren wat Isah in haar producten en diensten nog verder kan verbeteren.

Naast een presentatie door Rob Heeren en Jurgen Beks, beiden actief bij Goudsmit Magnetics, stond een uitgebreide rondleiding door de productiefaciliteiten van Goudsmit Magnetics op het programma. Hierbij werd stil gestaan bij de rol van IT bij Goudsmit Magnetics en tevens de nadrukkelijke eis om zoveel mogelijk terug te keren naar standaard software. Zo wordt op korte termijn het door Goudsmit Magnetics zelf ontwikkelde maatwerk productie-informatiesysteem vervangen door Isah Shop Floor Control.

isah-klantenbezoekdag-goudsmit

Opvallend aan de dag is de passie van alle medewerkers van Goudsmit Magnetics die aan het woord kwamen. Niet alleen Rob Heeren en Jurgen Beks, maar ook de productie- en magazijnmedewerkers bleken vol enthousiasme te kunnen vertellen over hun eigen vakgebied en de manier waarop IT hun werkzaamheden ondersteunt. Er werd bijvoorbeeld uitgebreid stilgestaan bij de techniek en mogelijkheden van het zogenaamde laser-lassen en welke mogelijkheden dit biedt voor Goudsmit Magnetics.

Op deze manier werd de dag een bron van inspiratie, op diverse abstractieniveaus. Zo viel Sander van Broekhoven, Developer bij Isah, op: “Ik heb gezien wat de mogelijkheden zijn van Isah Mobile in een magazijn, maar ook aan een ogenschijnlijk eenvoudige vraag, over het wijzigen van de codering van een capaciteitsgroep, kunnen we als R&D afdeling meer aandacht besteden”. Ook Wouter Raemakers, test engineer bij Isah, vond het een zinvolle dag: “Normaliter sta ik niet stil bij de rol van Isah in de processen van onze klanten, maar daar heb ik nu een prima beeld bij. En zo kan ik mijn eigen werkzaamheden een betere invulling geven”.

In de afrondende presentatie van Rob Heeren kwamen diverse generieke verbeterpunten voor Isah voorbij: nog pro-actiever ontwikkelen, in samenspraak met klanten ontwikkelen en diverse technologische verbeteringen verdienen wat hen betreft de aandacht. Dit is de komende maanden door Isah op de agenda gezet voor diverse overlegstructuren, zowel op directieniveau als operationeel niveau.

Al met al een zeer positieve ervaring voor alle betrokkenen, het zal komend jaar zeker herhaald worden!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag