Samen Oprecht Verbeteren Isah klanten
2 min leestijd
22 mei 2019

Terugblik klantenbezoekdag Stinis Lifting Equipment

Auteur
Debbie Veeke

Op dinsdag 21 mei nam een groep van ongeveer 20 Isah-collega’s een kijkje in de keuken van Stinis Lifting Equipment. Isah heeft namelijk als uitgangspunt dat medewerkers die vanwege hun functie niet dagelijks een maakbedrijf bezoeken minimaal eens per jaar deelnemen aan een klantenbezoekdag. Stinis werkt al sinds jaar en dag met de software van Isah en kon de collega’s dus volop vertellen over hoe Isah in de dagelijkse praktijk gebruikt wordt. Marloes Bakx, werkzaam op de afdeling Product Support, brengt verslag uit van deze dag.

“Voordat we vertrokken naar Krimpen aan de Lek gaf Business Consultant Jeroen een korte introductie over het bedrijf. Stinis maakt spreaders. Dat zijn grote grijpers, die je onder een zeer grote kraan kunt hangen. Hiermee kun je containers op schepen plaatsen of juist containers van schepen afhalen om deze vervolgens op een vrachtwagen te plaatsen. Tijdens de rondleiding ontdekten we dat zo’n spreader misschien een eenvoudig product lijkt om te maken, maar schijn bedriegt. Zelfs een ‘eenvoudige’ spreader bestaat uit ontzettend veel onderdelen. Denk hierbij aan metalen platen (welke gesneden, gelast, geslepen, geverfd etc. moeten worden) maar ook aan elektronische onderdelen die er voor zorgen dat het geheel soepel beweegt.

Stinis bestaat al sinds 1830. Destijds hield Arie Stinis, de oprichter, zich voornamelijk bezig met het vervaardigen van hoefijzers. Stapje voor stapje is Stinis geëvolueerd in het bedrijf wat het is anno 2019. Complexere producten, slimmere producten en daarnaast is sterk de wens aanwezig om steeds efficiënter te kunnen werken. In de afgelopen jaren heeft Stinis, met daarbij hulp van Isah en Isah-producten, al flinke verbeterslagen kunnen maken op het gebied van efficiëntie en werkvoorbereiding. Dit zagen we tijdens onze rondleiding in de praktijk naar voren komen. Een mooi voorbeeld:

Voorheen moest er met complete pakken papier met daarop tekeningen voor de werkplaats worden gesleept (er werd gesproken over kruiwagens vol). Momenteel worden er op een aantal van de afdelingen binnen de werkplaats eerste stappen gemaakt met Shop Floor Control. In deze overgangsfase worden de tekeningen voor de zekerheid nog wel afgedrukt, maar tegen de tijd dat nu de afgedrukte tekeningen worden afgegeven bij de betrokken afdeling is het werk vaak al afgerond; Shop Floor Control had de taak immers al aangeboden bij de werknemer.

isah-klantenbezoekdag-stinis-02

Zoals gezegd is Stinis druk bezig met het maken van verbeterslagen in het kader van efficiëntie. Hierdoor kijkt men ook kritisch naar onze producten. Zo zijn een aantal mogelijke verbeterpunten tijdens ons bezoek de revue gepasseerd waar Stinis momenteel nog maatwerk voor hanteert. Wat echter de boventoon voerde tijdens de klantenbezoekdag was dat Stinis door een succesvol samenwerkingsverband met Isah grote stappen heeft kunnen zetten en mede daardoor steevast voorop kan blijven lopen als marktleider binnen de spreader-industrie.”

Al met al een mooie leerzame dag voor Marloes en de andere Isah-collega’s die aanwezig waren bij Stinis!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag