Software releases
1 min leestijd
7 oktober 2024

Verbeteringen in nummerreeksen en onderhanden werk

Auteur
Yvette Wouters

In de release 5.14 is aandacht besteed aan het verbeteren van nummerreeksen en de verwerking van onderhanden werk, zodat werkzaamheden gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden.

Nummerreeksen

Het is mogelijk om de nummerreeksen van verkoopfacturen, inkoopfacturen en expeditiebonnen, aan te passen door meer tekens te gebruiken. Eerder waren er voor verkoopfacturen en expeditiebonnen 7 alfanumerieke tekens beschikbaar, nu kunnen er tot 20 alfanumerieke tekens worden gebruikt. Bij inkoopfacturen waren eerder 10 numerieke tekens beschikbaar en deze wordt uitgebreid naar 20 alfanumerieke tekens.

Als tip willen we meegeven dat het geen doel op zich hoeft te zijn om de volledige 20 tekens te gebruiken. Het is belangrijk om een duidelijke opbouw in de reeksen te hanteren, zodat je gegevens makkelijk terug kunt vinden.

Onderhanden werk

Veel Isah klanten werken met onderhanden werk. Onderhanden werk geeft de waarde van de orders weer die nog in uitvoering zijn, waarbij de kosten en opbrengsten nog niet volledig zijn gerealiseerd. De onderbouwing van het onderhanden werk wordt nu zichtbaar in het rapport ‘Onderhanden per verkooporder’. Waar dit rapport eerder een standaard vaste lay-out had, wordt het onderhanden werk zichtbaar gemaakt in een apart scherm, de zogenaamde OHW-analyse.

Door middel van een verwerking kunnen de kosten en opbrengsten op een bepaalde peildatum worden berekend. Het onderhanden werk analyse scherm geeft de gebruikelijke mogelijkheden een eigen onderhanden werk overzicht samen te stellen en een analyse te maken. Ook kan er direct worden doorgezoomd naar specifieke verkooporders of productiedossiers. Wanneer de OHW-analyse is voltooid kan een zogenaamde momentopname (stand) worden gemaakt. Deze momentopnames kunnen per periode verzameld worden om later als naslagwerk te gebruiken.

Meer weten of heb je vragen?

Neem contact op met je Business Consultant. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag