Software releases Shop Floor Control
2 min leestijd
30 maart 2022

Verbeteringen en uitbreidingen aan Shop Floor Control t.b.v. nog meer gemak en efficiency

Auteur
Debbie Veeke

Shop Floor Control wordt al jarenlang door vele Isah klanten gebruikt voor de aansturing van de werkvloer en registratie van uren en materialen. De afgelopen jaren zien we een trend dat het aantal bewerkingen en medewerkers bij onze klanten toeneemt. Ook zien we dat er steeds meer autonomie op de werkvloer komt en er voor de implementatiemethode ‘vrije aansturing’ gekozen wordt. Om mee te gaan in de groei van onze klanten en de ontwikkelingen in de markt, hebben we Shop Floor Control in release Isah 5.9 van een update voorzien. Daarnaast zijn er een aantal functionele uitbreidingen toegevoegd.

Ophalen van bewerkingen

Met name wanneer gebruik gemaakt wordt van de methode ‘vrije aansturing’ is het nodig om meer gegevens op te halen in Shop Floor Control zodat de medewerker meer bewerkingen tot zijn beschikking heeft om te kunnen selecteren. Doel deze release was om te zorgen dat medewerkers zo min mogelijk tijd kwijt zijn met het ophalen van de bewerkingen en hierdoor sneller hun werkzaamheden kunnen starten. Hiervoor zijn een aantal technische aanpassingen doorgevoerd.

Eigen veldwaardes muteren

In Isah kennen we de mogelijkheid om eigen velden aan te maken. In Shop Floor Control was het al mogelijk om deze eigen velden te tonen in overzichten. Vanaf release 5.9 is het ook mogelijk om de waarde van deze velden te muteren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer in een eigen veld de locatie vermeld staat van waar een product is weggelegd. Of om de resultaten van bepaalde controles vast te leggen. Wanneer voor deze toepassingen een eigen veld wordt gebruikt, kan de inhoud hiervan dus vanuit Shop Floor Control aangepast worden.

Daarnaast hebben we in release Isah 5.9 ook aandacht besteed aan meldingen en wensen die vanuit klanten gemeld zijn. Een voorbeeld daarvan is dat wanneer iemand een bewerking gestart had en zich vervolgens afmeldde met zijn of haar druppel, dan liep de bewerking door. Vanaf nu worden deze manuren automatisch gestopt wanneer iemand met zijn druppel het pand verlaat.

Andere verbeteringen kunt u terug lezen in de release notes.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag