Beurzen Isah klanten Shop Floor Control
3 min leestijd
5 april 2018

Isah en VPT Versteeg spreken op de ESEF in lunch en learn sessie

Auteur
Debbie Veeke

Isah is onlangs gevraagd om te spreken op de ESEF over onze activiteiten als Smart Industry ambassadeur. Op 21 en 23 maart sprak onze CCO Frank Groot in samenwerking met Isah klant Peter Moser, CEO van VPT Versteeg, over de praktische invulling van een Smart Industry strategie.

Isah speelt een actieve rol in het Smart Connected Suplier Network fieldlab. In samenwerking met de overheid, Brainport Industries, FME, TNO, softwareleveranciers en maakbedrijven, wordt hier gekeken naar slimme connecties in de maakindustrie. De mogelijke toepassingen hiervan kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld:

  • Productieproces – aansturing en terugkoppeling vanuit machines
  • Supply chain – ketenintegratie klanten en leveranciers
  • Product – Internet of things, big data

Van strategie naar resultaat met de RoadmApp tool

Om naar de digitale fabriek te kunnen groeien zul je strategische keuzes moeten maken die aansluiten bij de structuur en cultuur van uw organisatie. Vervolgens kunnen wij je helpen deze Smart Industry strategie door te vertalen naar resultaat met onze Smart Together RoadmApp tool. Met behulp van deze tool vertalen wij jouw strategie naar de gewenste situatie door het opstellen van een ontwikkelplan. De ROI van deze strategie kan in kaart worden gebracht waarna het proces kan worden ingericht en bijgestuurd.

VPT Versteeg Smart Industry ambassadeur

VPT Versteeg levert naast complete metalen gevelcassettesystemen ook andere plaatwerkproducten zoals geperforeerde panelen, waterslagen, dakranden, raamkaders, hekpanelen en andere afwerkingsprofielen. Met het moderne machinepark realiseert VPT Versteeg maatwerkoplossingen.

De materiaalkeuze bestaat uit: Aluminium, RVS, Cortenstaal of staal. De vormvrijheid van deze materialen is breed: geperforeerde patronen, het doordrukken van een plaat tot patroon, lasersnijden en radiuswalsen. Ook in oppervlaktebehandeling zijn er keuzemogelijkheden: poedercoaten, anodiseren of onbehandeld, zoals bij Cortenstaal en RVS.

Shop Floor Control als stepping stone naar de digitale fabriek

Een belangrijke stap naar de digitale fabriek voor VPT Versteeg is de implementatie van de Isah Shop Floor Control module. De totale implementatie daarvan is in 3 maanden gedaan. Daarnaast werd de inrichting van Isah aangepast om betere aansluiting te vinden bij de standaard werking van Isah en dus ook Shop Floor Control.

1000 vellen A4 per week minder

Moser constateert een belangrijke efficiencyverbetering na de invoering van SFC. Er is meer productie output en er worden minder fouten gemaakt op de werkvloer. Dit alles heeft natuurlijk een goede invloed op de omzet en marge ontwikkeling. Een logisch gevolg van het feit dat er nu real-time inzicht is in de productie. Er kan meer informatie specifiek per werkplek worden getoond zonder overload. Een leuke bijvangst is de besparing van 1000 vellen A4 papier per week!

Smart Industry is ook continue ontwikkeling

Moser heeft een duidelijke RoadmApp uitgezet richting de toekomst. Zo gaat dit jaar een focus komen op Business Intelligence aangezien er nu door SFC meer data beschikbaar is. Ook het automatisch inlezen van machine job, het automatiseren van de werkvoorbereiding en planning staan hoog op de agenda. En de ambitie gaat verder door ook te starten met de eerste projecten voor data uitwisseling binnen de keten. Voor 2019 gaat het vizier op robotisering, aansturing van 3D machines en BIG-data verdienmodellen. Het gevolg is dat Moser in 2020 zover denkt te zijn om data rechtstreeks naar de bouwplaats te brengen voor bijvoorbeeld montage informatie.

Vandaag nog beginnen met Smart Industry

Moser is enthousiast over de mogelijkheden van de Smart Industry strategie. “Niet over nadenken, maar gewoon doen! Start vandaag. Niet eerst allerlei onderzoeken maar durf te experimenteren. Begin klein en bouw vanuit daar verder. Leer wat werkt en wat niet werkt. Als je kleine stapjes zet is er weinig risico maar leer je veel! Start zo snel mogelijk met Isah SFC. Het is een geweldige eerste stap en heeft vele voordelen."

  • De implementatie is beperkt
  • De positieve impact is groot
  • De weerstand is klein

De toekomst begint vandaag!

Meer weten over Smart Industry? Download het gratis e-book.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag