Voor studenten
1 min leestijd
10 januari 2019

Isah verzorgt ERP workshop voor Fontys studenten

Auteur
Debbie Veeke

Vandaag ontvingen we bij Isah 50 studenten van de opleiding Bedrijfsmanagement MKB aan de Fontys Hogeschool Tilburg. Onze pre-sales collega Tommie Wouters verzorgde voor hen (verdeeld over twee groepen) een praktische workshop waarin de deelnemers ervaring konden opdoen met de software-oplossing van Isah. Enkele weken terug verzorgde hij al een gastcollege om kennis te maken met Isah als bedrijf.

Het gastcollege en de workshop zijn onderdeel van het opleidingsproject ‘De Fabriek’ waar de eerstejaars studenten momenteel mee bezig zijn. Voor een fictief bedrijf moeten zij een nieuwe fabriek maken. Belangrijk binnen zo’n nieuwe organisatie is uiteraard ICT. Vandaar dat de studenten aan de slag moeten met het in kaart brengen van de processen en vervolgens moeten zij een ERP selectietraject doen.

Het idee is dat de studenten drie softwarepakketten moeten afwegen op papier, aan de hand van requirements. Maar dan plotseling – zoals in de praktijk vaker voorkomt – wil de eigenaar van het fictieve bedrijf dat een andere, zeer interessante software leverancier ook wordt meegenomen in de selectieprocedure. Voor de studenten van Fontys is Isah deze nieuwe partij.

Tijdens de workshop leerden de studenten o.a. een kostprijs/verkoopprijs te bepalen in ERP en op basis daarvan in te kopen & te produceren. Tommie: “Tijdens mijn opleiding heb ik nog nooit een ERP-softwarepakket gezien en deze studenten krijgen hier vroeg of laat zeker mee te maken. Nu hebben ze die eerste praktijk ervaring te pakken met Isah Business Software”.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag