Terug naar overzicht

Snijtechniek Brabant blijft de concurrentie voor met Isah Finance

Snijtechniek Brabant werkt sinds 2012 met Isah en voegde recentelijk ook Isah Finance hieraan toe. Met de overstap naar Isah Finance worden hun logistieke en financiële processen beter integreert en kan de volgende slag gemaakt worden in efficiëntie. 

isah-referentie-snijtechniek-brabant-finance
Locatie
Raamsdonkveer
Omvang
50+ medewerkers
Branche
Metaal industrie
Opgericht
1991
Isah klant sinds
2012
Publicatiedatum
22 maart 2024

Over Snijtechniek Brabant

Sinds 1991 maakt Snijtechniek Brabant aluminium bouwpakketten voor de jachtbouw en mega jachtbouw in Nederland en ver daarbuiten. Dit doen ze vanuit hun eigen fabriek met 10.000m2 oppervlakte in Raamsdonksveer samen met ruim 50 collega’s. Om snelle levertijden te kunnen garanderen, werkt Snijtechniek Brabant sinds 2012 met de ERP oplossing van Isah en hebben ze hier in 2023 ook Isah Finance aan toegevoegd. Financieel Manager Richard Maas is betrokken geweest bij de implementatie. "Om onze concurrentie voor te blijven moeten we werken met een efficiënt ERP systeem waarin we alle data ieder moment moeten kunnen raadplegen." 

Alle gegevens uit één bron en altijd up-to-date

Vóór de introductie van Isah Finance werkte Snijtechniek Brabant met Multivers voor de financiële afhandeling. "Alle gegevens werden iedere maand geëxporteerd vanuit Isah en weer geïmporteerd in de financiële software. Deze handelingen zorgde voor vertraging in de verwerking en gaven een grotere kans op fouten. Daarnaast konden we ook niet op ieder gewenst moment een overzicht van onze resultaten bekijken, doordat we in twee losse programma’s werkte. Om op tijd bij te kunnen sturen, is het voor ons belangrijk om wel realtime inzicht te hebben. Daarom zijn we gaan kijken naar Isah Finance." 

Snijtechniek Brabant werkte al met Isah waardoor ze bekend waren met de werking van de software en de mogelijkheden die de combinatie van beide modules biedt. Maar ook de koppeling met Power BI is een belangrijke reden geweest om te kiezen voor Isah Finance. Richard: "Alle synchronisatie gaan nu volledig automatisch. Van de gelogde uren vanuit de fabriek tot de financiële rapportages en andere rapportages in Power BI. De dashboards en management rapportages helpen om gemakkelijk en overzichtelijk de stand van zaken te bekijken." 

isah-referenties-snijtechniek-brabant-richard-maas

''We konden niet op ieder gewenst moment een overzicht van onze resultaten bekijken, doordat we in twee losse programma’s werkte. Om op tijd bij te kunnen sturen, is het voor ons belangrijk om wel realtime inzicht te hebben. Daarom zijn we gaan kijken naar Isah Finance." 

Richard Maas
Manager Finance, Snijtechniek Brabant

Tijdbesparingen door slim inrichten

Met behulp van Isah Finance kunnen veel werkzaamheden geautomatiseerd worden. Zo heeft Richard o.a. gerealiseerd dat bankboekingen automatisch worden ingelezen en wordt de btw-aangifte met een sleutel (zonder E-herkenning) rechtstreeks bij de site van de Belastingdienst ingediend. "Dit helpt om terugkerende werkzaamheden sneller op te kunnen pakken en meer tijd over te houden voor andere werkzaamheden. Momenteel ben ik alleen op de financiële afdeling en deze automatiseringen helpen mij om al het werk gedaan te krijgen." 

Op ieder gewenst moment implementeren

Snijtechniek Brabant heeft er bewust voor gekozen om de implementatie van Isah Finance gedurende het boekjaar te doen. "We wilden niet wachten met het implementeren tot het boekjaar voorbij is. Dat hoeft ook helemaal niet! Wel hebben we op de eerste dag van de maand de migratie ingezet. Hierdoor konden we vrijwel geruisloos over met de data die we eerder gebruikten." Samen met de Financieel Consultant van Isah is de gehele implementatie voorbereid. "We hebben hier de methodiek van Isah in gevolgd. De betrokken Consultants hebben zelf ook een financiële achtergrond, waardoor ze precies weten waarover ze praten en kunnen bijsturen waar nodig." 

Als tip geeft Richard mee: "Zoek een rustige periode in het jaar uit om te migreren. De implementatie gaat het beste als je er zelf ook voldoende tijd aan kan besteden. Wel is het handig om de migratie te starten nadat de accountant is geweest, je hebt dan als het ware ‘schone data’ en hoeft op een later moment geen correcties meer door te voeren."

De koers vooruit 

Nu Isah Finance geïmplementeerd is, wordt er ook alweer gekeken hoe de digitalisering en automatisering verder ingezet kan worden. "We willen ook graag multicompany gaan werken; met meerdere bedrijven vanuit één database. En verder zijn we aan het onderzoeken hoe we met behulp van Isah een geautomatiseerd inkoopbesteladvies kunnen ontwikkelen. Zo zorgen we er als bedrijf voor dat we onze klanten altijd kunnen helpen door hun orders snel te kunnen leveren. Daar gaat het uiteindelijk om!"

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen. 

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.