Terug naar overzicht

De financiële administratie van BOERplay is veel efficiënter dankzij Isah Finance

BOERplay is het hoofdbedrijf van BOERplay, BOER Belgium BVBA, BOERplay GmbH, BOERurban en VISSERgroen. Het bedrijf richt sinds 1961 algemene buitenruimtes in op het gebied van spelen en bewegen door heel Nederland, Vlaanderen en ver daarbuiten. Ze ontwerpen en realiseren speel- en sportplekken, schoolpleinen, zorgtuinen en ontwikkelen hoogwaardige speeltoestellen, beweegtoestellen en straatmeubilair voor gemeentes, scholen, recreatie, zorg en verzorgen hovenierswerkzaamheden. Dit doen ze al bijna 10 jaar met behulp van Isah. Andreas Nederveen, verantwoordelijk voor Financiën, HR en IT, was op zoek naar een oplossing om het financiële proces volautomatisch en efficiënter te maken. De overstap van AccountView en Exact Online naar Isah Finance was een onderdeel van dit verbeterproces. Andreas: “We hebben hierdoor zeker efficiëntieverbeteringen bereikt!”

isah-referentie-boerplay
Locatie
Nieuwendijk
Omvang
60+ medewerkers
Branche
Meubel industrie
Opgericht
1961
Isah klant sinds
2013
Publicatiedatum
29 maart 2022

Van drie aparte pakketten naar één geïntegreerd pakket

Voor BOER Belgium en BOER GmbH wordt de financiële administratie gedaan door lokale partners maar toen het hoveniersbedrijf VISSERgroen over werd genomen door BOERplay, moest ook deze financiële administratie worden verwerkt door het team van Andreas. “Op een gegeven moment had ik drie pakketten naast elkaar lopen; Isah logistiek, AccountView en Exact Online. Om maandelijks de cijfers te kunnen rapporteren moest ik journaalposten handmatig overzetten, de data uit deze pakketten exporteren, in Excel naast elkaar zetten en alles aan elkaar knopen. Tijdrovend en foutgevoelig. Het is makkelijker en efficiënter om alle data in één pakket beschikbaar te hebben en vanuit daar analyses en rapportages te maken. Dat hebben we in januari 2020 gerealiseerd door Isah Finance te implementeren. Waar voorheen de financiële administratie door 2 FTE werd gevoerd, hebben we dit door het gebruik van Isah Finance terug weten te brengen naar 1 FTE en ontstond er ruimte voor collega’s om zich verder te ontwikkelen binnen onze afdeling.”

isah-referentie-boerplay-speeltoestel

Meer inzicht door het automatisch en digitaal verwerken van facturen

Sinds 1 januari jl. werken Andreas en zijn collega met Easy Systems voor het automatisch en digitaal kunnen verwerken van facturen. Nederveen: “In het verleden printten we alle facturen voor controle en accordering. Kostenfacturen boekten we in AccountView en orderfacturen stonden in Isah logistiek. Voor het proces en het overzicht onpraktisch. We wilden facturen één op één en digitaal kunnen verwerken. Met behulp van Easy Systems, Isah en Isah Finance worden nu alle inkoopfacturen automatisch aangemaakt, ter fiattering digitaal aangeboden bij de juiste collega en na goedkeuring betaalbaar gesteld in Isah Finance.” Andreas kan nu continue monitoren waar en bij wie de inkoopfacturen zich bevinden en wat er geboekt wordt. Deze informatie en data kan hij tijdens de maandafsluiting al gebruiken. Zo heeft hij een beter overzicht gekregen. 

isah-referenties-boerplay-andreas-nederveen

"Het is makkelijker en efficiënter om alle data in één pakket beschikbaar te hebben en vanuit daar analyses en rapportages te maken. Dat hebben we gerealiseerd door Isah Finance te implementeren."

Andreas Nederveen
Financiën, HR & IT, BOERplay

Isah Finance is veel makkelijker in gebruik

Nederveen kijkt positief terug op de implementatie en de verandering die het werken met een ander systeem met zich meebrengt: “Qua functionaliteiten lijkt Isah Finance heel erg op wat we al kenden en gewend waren te gebruiken. De overgang kostte dan ook niet veel moeite. Isah Finance is zelfs makkelijker in gebruik, heeft een moderne interface en ziet er qua vormgeving beter uit dan ons vorige pakket. En mocht ik ergens tegenaan lopen kan ik ook altijd terecht bij de Product Support van Isah of het support portaal wat heel prettig werkt.”

Andreas ziet verdere mogelijkheden om de (financiële) processen binnen BOERplay te verbeteren: “Dit jaar wil ik BOER Belgium in Isah Finance zetten en uiteindelijk is het doel om alle BV’s in Isah Finance te hebben staan. Dan heb ik alle administraties op één plek en kan ik met de module Consolidatie in één keer de cijfers 'draaien' om bijvoorbeeld direct de jaarrekening op te stellen. Ook maakt het de audits met accountants makkelijker. Als alle BV’s in Isah Finance staan, zie ik ook mogelijkheden voor Power BI, als ondersteuning in het rapporteren van de maandcijfers, real-time dashboards en bijbehorende analyses."

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.