Isah klanten In de media
1 min leestijd
2 oktober 2020

Reisverslag deel 3 | AAE en Isah ronden ERP-implementatie af

Auteur
Debbie Veeke

De problemen die social distancing-regels met zich meebrengen, waren het laatste extra zetje dat veel AAE-medewerkers nodig hadden om het nieuwe ERP-systeem voluit en op de juiste manier te gaan gebruiken. LinkMagazine ging hierover in gesprek met Frank Mulders (Directeur van AAE) en Paul van Abeelen (Directeur van Isah). Maar zonder de coronacrisis was de implementatie uiteindelijk ook geslaagd, zegt Paul. Het is nu eenmaal een zeer omvangrijk traject.

Lees hier het derde en laatste deel van het drieluik reisverslag, geschreven door LinkMagazine.

Fotografie door Comm-magz

Deel 1 van het implementatie-reisverslag ging over de livegang van Isah. Dit verslag werd in de LinkMagazine editie van februari 2018 gepubliceerd.

Deel 2 ging over wat er sindsdien allemaal goed en fout was gegaan. Dat artikel verscheen in de LinkMagazine editie van december 2018.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag