Software releases SCSN
1 min leestijd
2 april 2021

Flexibelere betere invulling ketenintegratie mogelijk

Auteur
Debbie Veeke

Met behulp van de Isah Supply Chain Integrator is het mogelijk om eenvoudig informatie binnen de keten uit te wisselen. Denk aan het versturen van inkooporders en het inlezen van verkooporders. De berichten die hiervoor op basis van de SCSN-standaard worden aangemaakt bevatten vaste velden zoals een inkoopordernummer, artikelnummer en prijs. Bij deze velden is het vaak eenduidig op welke plaats de informatie in de SCSN-berichten gevuld moeten worden. Veel maakbedrijven hebben echter behoeften om aanvullende informatie via SCSN te kunnen versturen en ontvangen. Bijvoorbeeld omdat er een projectnummer van belang is of er aanvullende specs van een artikel van toepassing zijn. In Isah kan men eigen velden gebruiken om dit soort informatie vast te leggen. Echter moet de andere partij in de keten ook weten waar deze eigen velden in hun systeem gevuld moeten worden.

In versie Isah 5.7 hebben we daarom zogenaamde inhaakmomenten gecreëerd. Hiermee vindt er ook voor aanvullende velden geautomatiseerde ‘mapping’ plaats in de berichtenuitwisseling tussen twee partijen in de keten. Daardoor is het mogelijk om nog beter invulling te geven aan de wensen, eisen en specifieke afspraken die tussen klant en leverancier gemaakt worden.

Bij het ontvangen van SCSN-berichten via de Isah Supply Chain Integrator is er naast de ‘mapping’ van informatie bovendien een tweede type inhaakmoment mogelijk. Er kan een ‘als-dan-scenario’ worden toegepast om bijvoorbeeld automatisch een statuswijziging door te voeren. Met relatief weinig inspanningen kan door een goede inrichting dus een efficiënte en flexibele samenwerking in de keten worden gerealiseerd.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag