Samen Oprecht Verbeteren Isah klanten
3 min leestijd
21 februari 2020

Terugblik klantenbezoekdag Lagersmit

Auteur
Debbie Veeke

Op dinsdag 11 februari organiseerde Isah voor zo’n 20 collega’s een klantenbezoekdag bij Lagersmit Sealing Solutions. Het uitgangspunt van Isah is namelijk: ook al kom je voor je werk niet dagelijks bij maakbedrijven over de vloer, we vinden het belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf begrijpt hoe het er in een maakbedrijf aan toe gaat.

Na eerdere klantenbezoekdagen bij o.a. Goudsmit en Stinis, werd nu dus Lagersmit vereerd met een bezoek door collega’s van o.a. R&D, Sales Support, Product Support en Marketing. Renske van der Linden werkt sinds een half jaar bij Isah als Product Support Consultant. Voor haar was het de eerste keer dat ze bij een Isah-klant in de keuken mocht kijken. Enthousiast deelt ze haar ervaring.

Renske: “De dag begon met een introductie op kantoor bij Isah. De verantwoordelijk Business Consultant Jan Doggen vertelde ons dat de relatie tussen Lagersmit en Isah nog stamt uit de tijd dat Lagersmit onderdeel was van IHC. Sinds 2014 is het bedrijf verkocht en opereert het zelfstandig. Vele Isah-collega’s zijn in de afgelopen jaren betrokken geweest bij Lagersmit. Genoeg om over te praten dus deze dag!”

Met wat achtergrondinformatie op zak vertrok de groep van ongeveer 20 collega’s door weer en vooral wind naar Alblasserdam. Renske vervolgt: “Nadat iedereen een plekje gevonden had in de vergaderruimte met uitzicht op het hoogstaande water, werd verteld dat de dijk onlangs 4,5 meter verhoogd was en het pand bestand is tegen een flinke storm als deze. Na deze geruststelling was iedereen erg benieuwd naar het verhaal van Lagersmit, want wat doen ze eigenlijk? Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is dat een schroef van een boot is verbonden met de motor, zonder dat olie in het water stroomt en water in de motor komt? Lagersmit geeft hierop het antwoord. Zij maken hiervoor afdichtingen waarop je, zoals ze zelf zeggen, kunt vertrouwen als een goede vriend.”

Renske: “Ik vond het erg leuk en interessant om te merken dat Lagersmit heel open en eerlijk vertelde over hoe zij de samenwerking met Isah tot nu toe ervaren hebben. Vanuit de tijd dat men onder IHC viel, was er tot enkele jaren terug nog veel maatwerk, waardoor intern de nodige problemen ontstonden. Aangezien de huidige Algemeen Directeur Jan-Dirk van de Geer digitalisering hoog in het vaandel heeft staan, werd besloten samen met Isah een uitgebreid traject te starten om Isah opnieuw te implementeren. Er werd dichter bij de standaard gebleven en oplossingen als Shop Floor Control en Mobile Logistics werden succesvol geïmplementeerd. Uiteraard heeft Lagersmit ook nog wensen voor de toekomst. Zo gaan ze Isah Finance implementeren en zijn ze erg geïnteresseerd in de mogelijkheid van de Supply Chain Integrator. Zoals Commercieel Directeur Dustin van Horik mooi aangeeft, is zijn droom om zoals Coolblue in een split second een offerte naar een klant te kunnen versturen.”

De dag werd afgesloten met een rondleiding in de productiehal. Hier kon iedereen zijn ogen uitkijken bij de slimme robots die het werk een stuk makkelijker maken. Ook werd zichtbaar hoe Lagersmit Shop Floor Control inzet op de werkvloer. Voor Renske was dit een waardevol deel van dag. “Voor mijn werk als Product Support Consultant spreek ik dagelijks veel klanten. Dat gaat echter altijd om korte gesprekken van zo’n 10 minuten. Nu was er de tijd om eens rustig rond te kijken naar hoe in dit geval Lagersmit onze module Shop Floor Control gebruikt. Ik kan me voorstellen dat het voor mijn werk super handig en relevant kan zijn dat ik door dit soort bezoeken meer leer over het reilen en zeilen in verschillende markten die Isah bedient. Ik hoop dan ook dat ik een volgende keer weer mee mag als er een klantenbezoekdag wordt georganiseerd!”

Wat Renske al met al het meest is bijgebleven van deze dag, is dat er écht een samenwerking bestaat tussen Lagersmit en Isah. “Door open en eerlijke communicatie zijn grote stappen gezet en bestaat er geen twijfel dat deze ook in de toekomst nog gezet gaan worden!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag