Software releases SCSN
3 min leestijd
3 april 2023

Uitbreidingen op inkoop & Isah Supply Chain Integrator

Auteur
Debbie Veeke

In release 5.11 heeft Isah een aantal verbeteringen doorgevoerd die zowel voor inkopen in Isah zelf als voor inkopen via SCSN middels de Isah Supply Chain Integrator gelden.

Inkoopregels eenvoudig annuleren

Wanneer je tot nu toe een inkoopregel wilde annuleren in Isah, dan waren daar verschillende handelingen voor nodig. Met de komst van release 5.11 hebben we dit vereenvoudigd. Afhankelijk van de status in Isah kun je nu met 1 simpele verwerking een inkooporderregel annuleren. Uiteraard is dit alleen mogelijk wanneer er nog niets geleverd is. Wanneer je kiest voor annulering dan wordt dit zowel logistiek als financieel verwerkt in Isah; ofwel: journaalregels worden tegen geboekt.

Aanleiding voor deze vereenvoudiging in Isah inkoop is het vele gebruik van de Isah Supply Chain Integrator t.b.v. inkopen via SCSN. Wanneer je nog niet digitaal inkoopt, dan kun je volgens bovenstaande methode eenvoudig je eigen systeem (Isah) aanpassen en dient er separate communicatie met de leverancier plaats te vinden, zodat deze de annulering ook in zijn systeem aanpast. Wanneer je inkoopt middels SCSN werkt de annulering iets anders. Er wordt dan eerst een verzoek tot annuleren verstuurd naar de leverancier (in feite een soort wijzigingsverzoek). En wanneer de leverancier hiervan een bevestiging stuurt dan komt de orderregel eveneens op ‘te annuleren’ te staan.

Uitbreiding op verzendmethoden via Isah Supply Chain Integrator

Van oudsher kun je via Isah kiezen voor diverse outputs van een inkooporder. Je kon altijd door middel van ‘printen naar rapport’ een PDF genereren om te mailen naar je leverancier. Ook kon je gebruik maken van ‘Verzenden Externe Documenten’ zodat de order automatisch via mail naar de leverancier gestuurd werd. Sinds een aantal jaar bestaat ook de mogelijkheid om inkooporders via de Isah Supply Chain Integrator geautomatiseerd (middels SCSN) in het ERP systeem van de leverancier te laten binnenkomen.

We merken dat klanten in sommige situaties behoefte hebben om naast verzenden via de Supply Chain Integrator ook een tweede verzendmethode te hanteren. Zo kan er in de opstartfase van werken met SCSN bijvoorbeeld tijdelijk een extra controle worden uitgeoefend. Met release 5.11 is het mogelijk om meerdere outputs voor je inkooporders te selecteren. Je kunt per leverancier instellen welke methodes je wenst te gebruiken. Je kunt dit later ook eenvoudig weer aanpassen wanneer je liever van een methode gebruik wilt maken.

Ook de lay-out en presentatie van het scherm voor verzendmethoden is aangepast. Je ziet hierdoor duidelijker wat er gaat gebeuren. Wanneer je gekozen hebt voor twee verzendmethoden, zijn er twee tabbladen zichtbaar waar overzichtelijk in gepresenteerd staat welke order naar welke leverancier gaat. En wanneer je met multi-select meerdere orders tegelijk verzend is dit overzichtelijk weergegeven.

Scherm Elektronische berichten eenvoudig monitoren

Een derde verbetering zit in het scherm Elektronische berichten. In dit overzicht kun je alle berichten zien die verzonden of ontvangen zijn. Voorheen was dit alleen een kijkscherm; vanaf release 5.11 kun je dit scherm actiever gebruiken, doordat je berichten die je gezien hebt kunt wegwerken. Hierdoor blijven alleen de nieuwe berichten over. Door dit scherm als tegel aan je Isah startscherm toe te voegen, heb je direct inzicht in wanneer er mogelijk actie vereist is wanneer er eventueel iets misgaat met versturen of ontvangen van berichten.

Subregels aanmaken op een inkooporder

Bij verkoopregels waren we al gewend om in Isah subregels aan te kunnen maken. Dit principe hebben we nu ook doorgevoerd voor inkooporders. Sinds de Isah Supply Chain Integrator veelvuldig gebruikt wordt voor communicatie middels SCSN, merken we dat er behoefte is om vanuit leveranciers subregels mee te kunnen sturen met een inkooporderbevestiging. Bijvoorbeeld wanneer een stalen plaat besteld wordt en de leverancier daarvoor een certificaat als subregel wil meesturen. Vanaf release 5.11 is het dus mogelijk om hiervoor bij een inkoopregel een subregel aan te maken. Deze subregels worden ook in de SCSN orderberichten aangemaakt en op die manier naar de leverancier gestuurd.

Naast inkopen via de Supply Chain Integrator kan er ook direct in Isah zelf gebruik worden gemaakt van deze nieuwe functionaliteit om subregels bij een inkoopregel aan te maken.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om digitaal in te kopen via SCSN middels de Isah Supply Chain Integrator? Download dan de leaflet.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag