Software releases Mobile Field Service
3 min leestijd
3 april 2024

Serviceproces via Mobile Field Service nog soepeler

Auteur
Yvette Wouters

In de release van Isah 5.13 is er veel aandacht besteed aan de verfijning van de mogelijkheden in Mobiel Field Service. Met de onderstaande updates kan je jouw serviceproces verder automatiseren en hebben servicemedewerkers onderweg meer inzicht in de data die voor hen belangrijk is. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Lees hieronder wat er toegevoegd is.

Statusverloop 

Binnen Mobiel Field Service helpen de verschillende statussen om voortgang van serviceorders inzichtelijk te hebben. Om dit inzicht te verdiepen zijn in de update van versie 5.13 de volgende ontwikkelingen doorgevoerd:

  • Meerdere afsluitstatussen: door het toekennen van meerdere statussen voor het afsluiten van een serviceopdracht heeft de servicemonteur de mogelijkheid om aan te geven dat de opdracht is afgerond maar er nog een vervolgopdracht ingepland moet worden.
  • Opdracht accepteren of afwijzen: standaard werd gebruik gemaakt van de optie om serviceopdrachten te accepteren of afwijzen. Bij sommige organisaties is dit geen onderdeel van het proces waardoor vanaf 5.13 er gekozen kan worden om deze optie wel of niet beschikbaar te maken voor servicemedewerkers. 

Weekweergave

Een veelgebruikte weergave in Mobile Field Service is de weekweergave. Hierin ziet de servicemedewerker in één opslag welke opdrachten er gepland staan in de betreffende week. Om in deze weergave meer informatie en overzicht toe te voegen zijn de volgende toepassingen ontwikkeld:

  • Alle dagen van een meerdaagse opdracht worden weergegeven: eerder werden dagen van meerdaagse opdrachten die in het verleden gepland stonden, behalve de eerste dag van de opdracht, niet meer weergegeven in de weekweergave. Nu worden alle dagen uit een meerdaagse opdracht altijd weergegeven, ook als deze in het verleden liggen.
  • Afgesloten serviceopdrachten tonen: tot versie 5.12 werden afgesloten opdrachten niet meer weergegeven in de weekweergave. Met de nieuwe update zijn afgeronde serviceopdrachten tot twee opdrachten in het verleden zichtbaar.
  • Verschillende starttijden per dagplanning bij een meerdaagse opdracht: waar eerder voor iedere dag binnen een meerdaagse opdracht altijd dezelfde starttijd werd gebruikt, kan je per dag aangeven wat de starttijd is.
  • Serviceopdracht informatie configureerbaar: in de dag- en weekweergave kan geconfigureerd worden welke gegevens zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat er een relevant beeld voor de servicemedewerker van jouw organisatie zodat er snel op pad gegaan kan worden.   

Serviceopdracht

Bij het aanmaken van een serviceopdracht hebben we twee functionaliteiten toegevoegd:

  • Relatiebeheertype selecteren: door deze mogelijkheid toe te voegen wordt het mogelijk om verschillende type werkzaamheden en verkoopsoorten aan te duiden.
  • E-mailbevestiging met HTML opmaak: bij het versturen van de serviceopdracht bevestiging, is het mogelijk om in plaats van platte tekst, ook opgemaakte tekst toe te voegen. Hierdoor kan je je servicebevestigingen de look-and-feel van je eigen organisatie meegeven. 

Materiaalkosten registeren

Bij iedere serviceopdracht worden materialen gebruikt en worden de kosten hiervan geregistreerd. Hier zijn negatieve uitgiftes aan toegevoegd. Dit houdt in dat materialen die al gepland uitgegeven waren voor een serviceopdracht maar niet gebruikt zijn, teruggeboekt kunnen worden op een voorraadlocatie. 

Kosten registeren

Vanuit Mobile Field Serivce kunnen kosten op een serviceopdracht geregistreerd worden. Hiervoor moest altijd een bedrag ingegeven worden. Ook voor bijvoorbeeld gereden kilometers. De servicemedewerker moest hiervoor zelf de berekening maken van aantal gereden kilometers keer het afgesproken tarief en deze invoeren.

In de update van versie 5.13 is toegevoegd dat kosten ook op basis van eenheden ingegeven kunnen worden. Het aantal gereden kilometers kan dus rechtstreeks worden ingegeven. Hierdoor wordt het onder andere makkelijker voor servicemedewerkers om gemaakte kosten te registeren en kunnen er vanuit de backoffice de juiste tarieven aan gekoppeld worden.

Objectkenmerken wijzigen

Niet alleen de kenmerken van het object dat aan de serviceopdracht gekoppeld is kunnen gewijzigd worden. Maar voortaan kunnen ook de kenmerken van alle objecten in de objectenstructuur gewijzigd worden.

Uren uit Mobile Field Service in Time Registration

Vanaf 5.13 zijn de uren vanuit Mobiel Field Service gelijk zichtbaar in Time Registration. Ook wanneer serviceopdracht nog niet afgerond is en uren mogelijk nog gewijzigd worden.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van Mobile Field Service? In de leaflet over Mobiel Field Service vind je meer informatie. Of neem bij vragen contact op met je Business Consultant.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag