Software releases Mobile Field Service
2 min leestijd
3 april 2020

Zelfstandig werken servicemonteurs naar hoger plan getild in Mobile Field Service

Auteur
Debbie Veeke

Steeds meer bedrijven willen hun servicemonteurs digitaal aansturen om de kwaliteit en snelheid van hun dienstverlening te kunnen verbeteren. De Mobile Field Service applicatie van Isah biedt dan uitkomst. Om het zelfstandig werken van servicemonteurs verder te vergroten, heeft Isah met de release van 5.5 een aantal verbeteringen en handige nieuwe features geïntroduceerd.

Serviceopdracht aanmaken

Mobile Field Service biedt servicemonteurs vanaf nu de mogelijkheid om zelf servicemeldingen en -opdrachten aan te maken. Voor bedrijven die een 24-7 storingsdienst hebben, biedt dit uitkomst. De monteur kan na het aanmaken van de serviceopdracht namelijk direct naar een klant rijden en ‘ongeplande’ werkzaamheden uitvoeren; reisuren worden meteen geregistreerd en de monteur heeft alle relevante klantgegevens bij de hand. Op kantoor kan men vervolgens snel de afhandeling van de opdracht doen. Deze functionaliteit is ook erg nuttig wanneer een monteur al bij een klant is voor werkzaamheden aan machine 1 en de klant vraagt of de monteur meteen even naar problemen aan machine 2 kan kijken.

Documenten registeren

Wanneer er tijdens de werkzaamheden van een servicemonteur documenten ontstaan – denk bijvoorbeeld aan een foto of testrapport – dan kunnen deze eenvoudig via de applicatie geüpload worden. De documenten worden vervolgens in Isah geregistreerd en op een centrale plaats opgeslagen, zodat de documenten voor iedereen inzichtelijk zijn bij de desbetreffende order.

Service historie inzien

Op basis van een klant en/of object kunnen monteurs alle serviceopdrachten inzien die in het verleden zijn uitgevoerd. Met deze informatie kan men achterhalen of het probleem zich al eerder heeft voorgedaan en welke onderdelen bijvoorbeeld zijn vervangen.

Eigen velden

De entiteiten die binnen Mobile Field Service gebruikt worden, kunnen net zoals in Isah uitgebreid worden met eigen velden. De eigen velden worden vervolgens in de applicatie getoond en kunnen indien nodig door de servicemonteur worden gewijzigd.

Meldingen en acties aanmaken

Tijdens de werkzaamheden van de servicemonteur kunnen er bepaalde bevindingen ontstaan die belangrijk zijn om aan de interne organisatie kenbaar te maken. Bijvoorbeeld wanneer de klant meldt dat er aan gedacht wordt om uit te breiden. Deze verkoopkans kan de servicemonteur via de applicatie melden aan zijn collega’s (relatiebeheer functionaliteit). Tevens kan er een actie voor die collega aangemaakt worden om op te volgen.

Ontdek alle mogelijkheden van Mobile Field Service in de leaflet.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Vond je dit artikel interessant?

Ontvang blogs, informatie over ERP en het laatste nieuws over Isah in je mailbox!

Gerelateerde artikelen.

Klaar om efficiënter en flexibeler te werken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.

Stel je vraag