Terug naar overzicht

AMCA streeft naar een papierloze fabriek

AMCA produceert en ontwerpt – als enige Nederlandse aanbieder – al meer dan 50 jaar hydraulische stuurschuiven; in de volksmond ook vaak hydraulische ventielen genoemd. Sinds een jaar werkt AMCA met Isah Business Software. Controller Dirk Ringers, werkzaam bij AMCA, deelt de ervaringen rondom de implementatie en hun wensen voor de toekomst.

isah-referentie-amca-hydraulic
Locatie
Ten Post
Omvang
20+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1962
Isah klant sinds
2015
Publicatiedatum
19 juni 2017

“De ERP-oplossing van Isah heeft ons veel inzicht gebracht doordat alle informatie nu geïntegreerd is in één systeem," vertelt Ringers. "Ons doel is om binnen afzienbare tijd volledige papierloos te gaan werken. En met behulp van Shop Floor Control kunnen wij die ambitie prima invullen!”

Over AMCA

AMCA is een acroniem voor Advanced Machine Control Applications. Het bedrijf – gevestigd in het Groningse plaatsje Ten Post – heeft zich altijd geconcentreerd op maatwerk in plaats van volumeproductie. Dirk: “Samen met onze klanten onderzoeken we de beste oplossing voor proportioneel en lastdruk onafhankelijke bediening van hun machines. Wij beschouwen engineering en applicatie knowhow als de belangrijkste factor in dit proces. Met 23 mensen werken we op een flexibele en open wijze aan oplossingen voor de offshore maritiem, het leger, de mijnbouw en de bouw.”

Soepele overgang

Dirk blikt terug naar een jaar geleden: “Destijds werkten wij met een verouderd ERP-systeem. Onze belangrijkste doelstelling was om op diverse plekken binnen de organisatie meer inzicht te krijgen. Teamleiders hadden behoefte aan meer inzicht in de gewerkte uren. Er was veel interne communicatie over en weer over de planning. En we wilden betrouwbare nacalculaties kunnen doen. Omdat Isah veel ervaring heeft in de maakindustrie, kwamen we al snel bij hun softwareoplossing uit. Komexo heeft gezorgd voor een snelle en soepele implementatie. Naast basis functionaliteit als ERP en engineering hebben zij ook meteen gezorgd dat we met Shop Floor Control aan de slag konden. Die overgang naar een nieuw systeem en een nieuwe werkwijze in de productie is bij ons eigenlijk heel soepel verlopen!”

Zelfsturende teams

AMCA ervaart op dit moment al veel voordelen van Isah; met name van de module Shop Floor Control. “We weten nu precies hoeveel tijd we kwijt zijn aan bepaalde stappen in het productieproces. Voor de beleving op de werkvloer is dat heel prettig. Wij vinden het bij AMCA erg belangrijk dat medewerkers betrokken zijn en meedenken over hoe we zaken efficiënt kunnen aanpakken. Doordat er nu meer inzicht is in de hoeveelheid orders, hoeveel tijd men daaraan gewerkt heeft en aan welke orders er nog gewerkt kan en moet worden, realiseren we een stuk bewustwording. De productieteams zijn sinds de komst van Isah veel meer zelfsturend geworden.”

isah-referenties-amca-dirk-ringers

"Isah heeft ons veel inzicht gebracht doordat alle informatie nu geïntegreerd is in één systeem. Wij willen volledige papierloos werken. Met Shop Floor Control kunnen wij die ambitie prima invullen!"

Dirk Ringers
Controller, AMCA

Paperless office

Op dit moment werkt AMCA in de productie nog gedeeltelijk met papier. “Met name voor grote tekeningen vinden medewerkers dat nog handig,” aldus Dirk. “Wij hebben in de fabriek vier afdelingen. Op elke afdeling hebben wij momenteel één scherm geplaatst waarop Shop Floor Control draait. Uiteindelijk zullen we er naartoe gaan dat elke machine een eigen scherm krijgt. Of misschien zelfs twee, zodat men de tekening groot kan weergeven op het ene scherm en op het andere scherm het orderoverzicht staat. Op termijn streven we naar een volledig papierloze fabriek. Ik weet zeker dat Shop Floor Control van Isah ons gaat helpen om dat te realiseren!”

Wensen voor de toekomst

Naast papierloos werken, zou AMCA in de toekomst graag nog meer zaken willen automatiseren. Dirk: “We denken bijvoorbeeld na over een slimme productconfigurator, waarmee men direct een orderbevestiging ontvangt nadat men in de webshop een product heeft aangevraagd. Daarnaast wachten we met belangstelling op de module Finance die Isah aan het ontwikkelen is. Voor ons zou het ideaal zijn als we ook de financiële data in één geïntegreerd systeem hebben!”

Isah Shop Floor Control

Lees alles over het digitaliseren en slim aansturen van je productieproces.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.