Terug naar overzicht

Goudsmit: Isah Finance werkt veel praktischer dan ons vorige financiële pakket!

Al sinds de oprichting in 1959 ontwerpt en produceert Goudsmit industriële magneten en high-tech magneetcomponenten. “Magnetisme komt bij zo veel zaken kijken,” vertelt Sierd Roosjen, werkzaam op de financiële administratie bij Goudsmit. “Onze focus ligt op oplossingen voor recycling en om materialen te verplaatsen of te ontijzeen.” We spraken Sierd naar aanleiding van de implementatie van Isah Finance.

isah-referentie-goudsmit-magnetics
Locatie
Waalre
Omvang
160+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1959
Isah klant sinds
1998
Publicatiedatum
29 november 2021

Sierd: “Al zo lang als ik bij Goudsmit werk, werken wij met Isah in combinatie met een financieel pakket van Unit 4. Samen met één directe collega en onze financieel directeur zijn wij dagelijks bezig met de financiële administratie van Goudsmit. En op zich werkte de koppeling tussen die beide pakketten altijd prima voor ons; we wisten niet beter dan dat er altijd exports en imports gemaakt moesten worden. Nu we met Isah Finance werken, merken we pas dat dit veel praktischer werkt dan ons vorige systeem!”

Isah-Consultants spreken dezelfde taal

De directe aanleiding om naar Isah Finance te gaan kijken was dat Goudsmit van twee naar drie bedrijven ging. “Als alles dan in dezelfde database zit, is dat wel zo handig,” aldus Roosjen. “Naast Isah Finance zijn we daarom meteen ook de multicompany-omgeving gaan gebruiken. Nu kunnen we gegevens centraal beheren, maar blijft alles financieel wel netjes gescheiden. De implementatie van Isah Finance verliep vervolgens heel prettig. Een nieuw systeem geeft je de mogelijkheid om opnieuw over zaken na te denken. Veel mensen hebben de nijging om zaken in te richten ‘zoals ze dat altijd hadden’. Wij hebben daar bewust niet voor gekozen, maar hebben goed nagedacht over onze wensen voor de toekomst. Koen, de Financieel Consultant van Isah heeft daarbij goed meegedacht om uit te kristalliseren wat qua inrichting goed voor ons zou werken. We hadden de pech dat we midden in de Corona-crisis zaten, waardoor de meetings veelal via Teams gingen. Gelukkig was Koen in het voortraject al een aantal keer bij ons op kantoor geweest, waardoor we uiteindelijk via Teams ook goed konden schakelen. Het is fijn dat de Consultants van Isah dezelfde taal praten als wij en niet te veel in technische details verzanden. Dat maakt dat we de implementatie als erg prettig hebben ervaren!”

We winnen minimaal twee dagen bij maandafsluitingen

Ondanks dat Sierd pas twee maandafsluitingen in Isah heeft gedaan, merkt hij al direct veel voordelen van de nieuwe manier van werken. “Voorheen hadden we twee databases dus moest ik elke week gegevens overzetten. Soms wel twee keer per week als er een maandafsluiting in de week viel. De exports gingen altijd probleemloos, maar bij de imports viel er regelmatig data weg, wat vervolgens problemen opleverde. Als een collega iets niet goed had ingevuld, moesten wij dat handmatig aanvullen met veel zoekwerk en onnodig tijdverlies tot gevolg. Denk aan een BTW-nummer bij een journaalpost. Soms kon je zelf iets vinden, maar het gebeurde ook dat je twee dagen op de reactie van een afnemer moest wachten en dan konden we dus twee dagen later pas alle journaalposten importeren. Die onnodige vertraging hebben we nu gelukkig niet meer! Als ik nu de optie start om bedrijfskenmerken toe te kennen, dan zijn alle journaalposten geëxporteerd. We winnen dus minimaal twee dagen als het gaat om maandafsluitingen!”

Isah Finance is flexibel

Een ander voordeel wat Sierd in de praktijk tegenkomt is het eenvoudig aanpassen van ‘foutjes’. “Stel je boekt bijvoorbeeld een verkoopfactuur van onze holding per ongeluk op het productiebedrijf, dan moest je die voorheen crediteren en opnieuw invoeren. Nu kun je dat met een paar klikken aanpassen. Isah Finance is gewoon veel minder star dan ons vorige pakket.”

Dat Isah Finance erg flexibel is, blijkt ook uit het feit dat je zelf kunt slepen welke kolommen je op je scherm toont. Sierd: “Als je een grootboekscherm open hebt staan en je wilt even zoeken op een bepaald artikelnummer, dan kun je eenvoudig die kolom er bij slepen en daarin zoeken. Het gebeurt best vaak dat ik er ‘even een andere kolom bij pak’, denk aan een factuurnummer of een inkoopordernummer. Wanneer ik een overzicht fijn vind, dan sla ik het op en gebruik ik dat overzicht vaker.”

Managementinformatie uitbreiden is de volgende stap

“Op dit moment doen wij nog weinig met managementinformatie uit Isah. Dat heeft meer met interne focus te maken hoor! Uit Isah logistiek halen we al wel veel data die in PowerBI dashboards wordt weergegeven. Komend jaar willen we ook aan de slag met financiële data in PowerBI. Daar kijk ik nu al naar uit, want ik heb gezien dat er veel mogelijkheden zijn!”

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.