Terug naar overzicht

Dankzij Isah heeft Doeko goed inzicht in haar processen en kan zij snel anticiperen op klantvragen

Dit jaar viert Doeko haar 55-jarig jubileum. Het familiebedrijf, opgericht door J.A. van Doesburg, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een hypermodern bedrijf dat zich o.a. bezighoudt met de productie van stempels, matrijzen en fijnmechanica ten behoeve van de verpakkings-, semiconductor- en de automotive industrie wereldwijd.

isah-referentie-doeko-bedrijfshal
Locatie
Weurt
Omvang
50+ medewerkers
Branche
Metaal industrie
Opgericht
1964
Isah klant sinds
2000
Publicatiedatum
11 juli 2019

Om alle processen goed te kunnen ondersteunen startte Doeko zo’n 20 jaar geleden een samenwerking met Isah. Onlangs gingen we in gesprek met Directeur Gertjan van Doesburg en QSHE Manager / ERP Manager Robert van de Wetering over automatisering toen, nu en in de toekomst.

Toen

“In de jaren zestig was Doeko een gereedschapsmakerij pur sang,” vertelt Gertjan “Rond het jaar 2000 gingen we echter ook fijnmechanische modules en componenten produceren. In die tijd ontstond er dringend behoefte aan een ERP-pakket dat zich specialiseerde in productie. Simpele zaken zoals het voeren van een administratie over de artikelen die we op voorraad geproduceerd hadden, konden we namelijk niet verwerken met ons oude pakket. Precies in die periode kwam Robert in dienst. Hij werd mede verantwoordelijk voor de selectie en implementatie van onze nieuwe ERP-oplossing.” Robert: “Het feit dat Isah uitgebreide ervaring had bij Nederlandse maakbedrijven, sprak ons erg aan.”

Na de implementatie van Isah werd Robert aanspreekpunt voor alle ERP-gerelateerde vraagstukken & wensen vanuit de organisatie. Robert: “Wij wilden niet afhankelijk zijn van een leverancier, dus kozen er vaak voor om zelf bepaalde functionaliteit te ontwikkelen. Zo hebben wij in het verleden onder andere op het gebied van barcode scanning en visualisatie van de planning op de werkvloer een eigen toepassing ontwikkeld.”

Nu

Gertjan: “Over de ontwikkelingen bij Doeko hebben we altijd goed en open gecommuniceerd met Isah. De laatste jaren wordt het contact steeds intensiever nu we de ambitie hebben uitgesproken om dichter bij de standaard oplossing van Isah te blijven; we merken dat dat uiteindelijk meer voordelen biedt. Op dit moment zijn we ons bijvoorbeeld aan het verdiepen in de mogelijkheden van Shop Floor Control en Isah Finance.”

Over Isah als breed geïntegreerd ERP-pakket is Doeko erg te spreken. “De producten die wij maken, hebben vaak een complexe samenstelling,” vertelt Gertjan. “Dankzij de Isah Business Software zijn wij in staat om snel klantvragen te beantwoorden, doordat we goed inzicht hebben in onze processen en dus nauwkeurig kunnen inschatten hoe lang het duurt om iets te produceren. Isah helpt ons in feite om snel te kunnen anticiperen op klantvragen.”

De toekomst

Recent is de derde generatie Van Doesburg toegetreden tot de directie van Doeko. Gertjan: “Mijn zoon Bart zet sterk in op papierloos / papierarm produceren. De automatisering in de werkplaats krijgt de komende tijd daarom veel aandacht. De koppeling tussen Isah en onze machines staat op de wensenlijst. En ook de mogelijkheden voor een PDM/CAD integratie worden momenteel onderzocht. Daarnaast zijn we steeds meer bezig om informatie in Isah te delen met allerlei andere facetten binnen Doeko. In oktober is de verwachting dat er een AGV (automated guided vehicle) rondrijdt in onze werkplaats die producten van de ene naar de andere machine gaat brengen. Daarmee zijn we het eerste verspanende productiebedrijf in Europa dat met deze toepassing werkt!”

Robert: “Een ander actueel project waar we momenteel samen met Isah mee bezig zijn, is de koppeling met onze webshop. We signaleren in de markt namelijk dat er veel vraag is naar bepaalde onderdelen voor motorfietsen die wij ontwikkelen. Onze nieuwe website met daaraan gekoppeld een webshop moet er voor zorgen dat men de weg naar Doeko beter weet te vinden. We vinden het daarbij erg belangrijk dat het proces na een bestelling goed verloopt. Klanten moeten eenvoudig herhaalorders kunnen bestellen en bijvoorbeeld de beschikbaarheid van onderdelen inzien. Daarvoor is een koppeling tussen Isah en onze website essentieel. Het plan is om dit in oktober operationeel te hebben.”

Zoals gemerkt, is Doeko druk doende om de logistieke bedrijfsvoering continu naar een hoger niveau te tillen. “Isah is daarbij een fijne partner gebleken,” aldus Gertjan. En wij ondersteunen Doeko graag. Dus op naar het volgende gezamenlijke jubileum!

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.