Terug naar overzicht

Westlandia boekt 100.000ste verkooporder in Isah

Recent kregen we een feestelijk bericht binnen van Westlandia. Manager Verkoop & Operationele Planning Xavier Sohier vertelde dat ze de 100.000ste verkooporder in Isah hadden gerealiseerd! “En dat in het jaar dat Westlandia haar 55-jarig jubileum viert; van toeval gesproken!” Een mooie aanleiding om eens verder met elkaar in gesprek te gaan.

isah-referentie-westlandia
Locatie
Ieper (BE)
Omvang
800+ medewerkers
Branche
Sociale werkvoorziening
Opgericht
1968
Isah klant sinds
2000
Publicatiedatum
16 november 2023

Over Westlandia

Westlandia is een maatwerkbedrijf / sociale werkplaats die zich hoofdzakelijk bezighoudt met metaalbewerking, elektromontage, assemblage en verpakkingsoplossingen voor klanten in de maakindustrie. Daarnaast hebben ze ook een diensten tak die enclavewerking en schoonmaak aanbiedt, doen ze aan groenonderhoud voor gemeenten en hebben ze sinds 1,5 jaar een afdeling die zich richt op alles wat circulair is.

100.000 verkooporders in 20 jaar

“Sinds 2000 werken wij voor alle onderdelen van ons bedrijf met de ERP-oplossing van Isah,” vertelt Xavier. “Van orderintake tot en met facturatie; alle processtappen in ons bedrijf gebeuren met behulp van Isah. De eerste verkooporder in Isah werd destijds nog aangemaakt met een zogenaamde voorloopletter (B00R000001). Sinds mei 2003 hebben we die voorloopletter weggehaald en werd de eerste order 00000001 aangemaakt. Op 3 oktober dit jaar werd een mijlpaal bereikt want verkooporder 00100000 werd aangemaakt. In Iets meer dan 20 jaar tijd werden er dus 100.000 verkooporders aangemaakt door onze verkoopafdeling!”

isah-referenties-westlandia-xavier-sohier

"Het gebruikerscomfort van Isah is heel hoog en het is prettig dat we op alle afdelingen van ons bedrijf op dezelfde manier kunnen werken"

Xavier Sohier
Manager Verkoop & Operationele Planning, Westlandia

Standaardisering van Isah is prettig

Het grootste voordeel van werken met Isah is voor Westlandisah-referenties-westlandia-xavier-sohieria enerzijds de standaardisering van het pakket en anderzijds de flexibiliteit. Xavier licht toe: “Het gebruikerscomfort is heel hoog en het is prettig dat we op alle afdelingen van ons bedrijf op dezelfde manier kunnen werken. Daarnaast is het handig dat er ook een en ander gefinetuned kan worden, wanneer we dat wensen. Onze IT afdeling kan in samenwerking met Isah bijvoorbeeld eenvoudig nieuwe presets aanmaken, waardoor het nóg handiger wordt om bepaalde zaken goed en efficiënt op te volgen.

Daarnaast zijn we erg enthousiast over het feit dat we de CRM-functionaliteit van Isah tweeledig kunnen inzetten. Enerzijds de commerciële insteek ten behoeve van onze klanten; dat is waar het natuurlijk voor bedoeld is. Anderzijds gebruiken we de CRM-functionaliteit ook voor ons personeelsbeleid. Dat werkt heel prettig.”

PowerBI geïntegreerd met Isah

Westlandia probeert elk jaar stappen te zetten op het vlak van digitalisering. Xavier: “Recent zijn we aan de slag gegaan met een koppeling naar PowerBI. Deze rapportagetool geïntegreerd met Isah is wat ons betreft een sterke troef. Voor de toekomst kijken we nog naar mogelijkheden om de opvolging van offertes in Isah verder te verdiepen en kijken we naar machine-opvolging middels Isah Shop Floor Control. Digitalisering gaat bij ons door alle lagen van het bedrijf heen en Isah is voor ons absoluut een onmisbaar werkinstrument geworden!”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.