Terug naar overzicht

Gemak is voor GSE het grootste voordeel van werken met Isah Finance

GSE maakt doseersystemen voor onder andere inkt, verf en coatingmachines. Vanuit hun productielocatie in Brummen worden de machines geproduceerd, waarna deze – dankzij een wereldwijd netwerk van agenten en een verkoopkantoor in Amerika – overal ter wereld ingezet worden.  In Tsjechië heeft GSE een dochteronderneming, die verantwoordelijk is voor de inkoop van diverse onderdelen. Voor de Nederlandse locatie is GSE in de zomer van 2018 overgestapt naar Isah Finance. Financieel Directeur Henk Hummelink begeleidde de implementatie en collega Jolanda Lancee werkt dagelijks met Isah Finance. Beiden vertellen enthousiast over hun ervaringen.

isah-referentie-gse-dispensing-machine2
Locatie
Brummen
Omvang
35+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1975
Isah klant sinds
2013
Publicatiedatum
27 februari 2019

“Zodra Isah met een eigen financieel pakket kwam, wist ik direct dat ik hier gebruik van wilde maken,” vertelt Henk Hummelink. Hij werkt al 40 jaar voor GSE en is gewend te werken met Isah als ERP-oplossing aangevuld met AccountView voor de financiële verwerking. Henk: “AccountView werkte op zich prima, maar het grote nadeel van twee systemen is dat je dagelijks moet exporteren. Qua extra werk valt dat allemaal nog wel mee, maar de kans op fouten wordt wél groter. Twee pakketten met twee procedures is gewoon niet ideaal. Ik wilde daarom graag in één geïntegreerd systeem werken. Toen Isah met haar eigen Finance-oplossing kwam, was de keuze dan ook snel gemaakt.”

Voortvarende overstap halverwege het boekjaar

Wanneer er geswitcht wordt van financieel pakket, dan geven veel financials er de voorkeur aan om dat per 1 januari te doen. GSE is halverwege het boekjaar overgestapt. Een bewuste keuze, zo licht Henk toe: “In feite maakt het niet uit wanneer je overstapt. Het belangrijkste is immers dat je je administratie op orde hebt en dat je goed voorbereid bent op de overgang. Wij hebben er voor gekozen om dat afgelopen zomer te doen. Zelf ga ik binnenkort met pensioen en ik wilde graag dat mijn vervanger Jolanda direct met Isah Finance zou werken. De zomer is voor ons een wat rustigere periode dus dat paste ook goed. Met de voorbereiding ben ik zelf een aantal dagen bezig geweest en daarna heeft de implementatie samen met Isah een dag of vier geduurd. Het ging allemaal heel voortvarend!”

Jolanda is zoals gezegd kort na de livegang van Isah Finance bij GSE in dienst gekomen en heeft de implementatie dus niet meegemaakt. Ze beaamt echter de keuze van GSE over de timing: “Rond 1 januari zitten de meeste bedrijven met de jaarovergang. Dat is altijd een drukke periode. Waarom zou je jezelf dan nog meer werk op de hals halen? Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je hier een ander moment in het jaar voor kiest. Ik zou dat iedereen aanbevelen!”

Gemak is het grootste voordeel

Het werken met Isah Finance heeft GSE uiteindelijk een hoop opgeleverd. “Omdat alles in één pakket zit gaat factureren een stuk makkelijker,” vertelt Henk. “Alles is realtime bijgewerkt en als er tijdens de maandafsluiting nog onderhandenwerk wordt geboekt, dan hoef je dit niet meer eerst te exporteren om de cijfers inzichtelijk te hebben. Het werkt allemaal veel handiger. Gemak is wat mij betreft het grootste voordeel van werken met Isah Finance!”

isah-referenties-gse-henk-hummelink

"Omdat alles in één pakket zit gaat factureren een stuk makkelijker. Alles is realtime bijgewerkt en als er tijdens de maandafsluiting nog onderhandenwerk wordt geboekt, dan hoef je dit niet meer eerst te exporteren om de cijfers inzichtelijk te hebben."

Henk Hummelink
Financieel Directeur, GSE

Snel schakelen

Werken bij een productiebedrijf was afgelopen jaar nieuw voor Jolanda. “Toen ik het ERP-pakket moest leren kennen, vond ik dat best een uitdaging. Met een aantal cursusdagen kwam ik hier gelukkig snel uit. Maarja, boekhouden kon ik al. Dus toen ik Isah Finance opende, vond ik direct mijn weg. Het pakket spreekt voor zich en heeft alles in zich wat je als controller nodig hebt. En alles wordt realtime verwerkt. Dat is zo fijn. Heb je een boeking gedaan in Isah? Even later is hij verwerkt in Isah Finance. Heb je een factuur verstuurd, en daarna een creditnota? Dat is direct zichtbaar in Isah Finance. Deze posten kun je bovendien direct tegen elkaar wegboeken om je administratie schoon te houden. Een ander voorbeeld: een monteur komt een onkostendeclaratie indienen. Na goedkeuring is deze direct verwerkt in Isah Finance en de betaling kan nog dezelfde dag gedaan worden. Alles werkt heel logisch en doordat het ERP-systeem en je financiële systeem één is, kun je super snel schakelen.”

Jolanda is ook enthousiast over de mogelijkheden om te importeren en exporteren vanuit Isah Finance. “Via het memoriaaldagboek kun je eenvoudig de loonjournaalposten inlezen in Isah Finance. Je maakt eenvoudig een export van de grootboekkaart naar excel waarna je deze naar eigen inzicht kunt bewerken. Bijvoorbeeld voor het maken van balansspecificaties voor de accountant. Elk boekhoudpakket  is in de basis hetzelfde. Als je kunt boekhouden, dan kun je dat ook in Isah Finance. De basis moet goed zijn. Isah Finance is absoluut een gebruiksvriendelijk pakket en het ziet er mooi uit. Maar het belangrijkste is dat het allemaal geïntegreerd werkt; daar zit de winst.”

isah-referenties-gse-jolanda-lancee

"Alles werkt heel logisch en doordat het ERP-systeem en je financiële systeem één is, kun je super snel schakelen."

Jolanda Lancee
Controller, GSE

Power BI maakt het af

Binnenkort gaat GSE ook werken met verslaglegging in Isah Finance. Jolanda: “Wanneer je je maandrapportage maakt, wil je alle cijfers immers intern op een mooie en efficiënte wijze kunnen presenteren. Dankzij de dashboards in PowerBI kunnen we straks veel sneller rapporteren. Ik heb laatst tijdens de sessie ‘In Control met Isah’ gezien wat hier allemaal mee kan. Daar was ik van onder de indruk! Ik ben erg nieuwsgierig naar wat dit GSE nog gaat brengen. Komende maand gaan we verslaglegging implementeren. Dat maakt het af!”

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.