Terug naar overzicht

Fahrzeugbau KEMPF kiest voor Isah Business Software

Na een selectieproces van enkele maanden heeft Fahrzeugbau KEMPF, met hoofdkantoor in Bad Marienberg, Rijnland-Palts, gekozen voor het gebruik van Isah Business Software op alle locaties. Voor KEMPF waren het vertrouwen in de leverancier en de toekomstbestendigheid van de softwareoplossing doorslaggevend.

isah-referentie-kempf-vrachtwagen
Locatie
Bad Marienberg (DE)
Omvang
120+ medewerkers
Branche
Carrosseriebouw
Opgericht
1950
Isah klant sinds
2021
Publicatiedatum
4 februari 2022

Sinds 1950 ontwikkelt KEMPF individuele voertuigconcepten voor de bedrijfswagensector. Tegenwoordig is het familiebedrijf met meer dan 600 werknemers een van de toonaangevende leveranciers van bedrijfsvoertuigen in Europa. Op vier locaties in Duitsland en Polen worden bouw-, transport- en landbouwvoertuigen geproduceerd.

Verouderd systeem voldoet niet meer aan de eisen

Voor verdere groei van het bedrijf wil KEMPF de bedrijfsprocessen naar een nieuw platform migreren. Het huidige ERP-systeem voldeed niet langer aan de vereisten, met name de digitalisering van de bedrijfsprocessen was hiermee niet mogelijk. "Ons vorige ERP was niet geschikt voor de eisen van Industrie 4.0, en er was geen teken van verdere ontwikkeling," legt Benjamin Georg, commercieel directeur bij KEMPF, uit. "We zijn daarom tijdig op zoek gegaan op de markt naar geschikte oplossingen."

Naast de functionele dekking van alle bedrijfsprocessen, hecht KEMPF veel waarde aan de toekomstbestendigheid van het ERP-systeem, omdat het systeem uiteindelijk de basis moet vormen voor nieuwe technologieën en de digitale transformatie van het bedrijf. "We hebben voldoende tijd genomen voor het selectieproces en hebben de systemen die voor ons in aanmerking kwamen vergeleken," zegt Georg. "Wat ons overtuigde bij Isah was de hoge functionaliteit, maar ook de 'look and feel' van de oplossing. Aangezien we elk voertuig op maat maken volgens de eisen van de klant, is de ondersteuning van deze processen van groot belang, en dat is wat we het beste zien bij Isah. Tijdens referentiebezoeken aan bedrijven die Isah gebruiken en vergelijkbare processen hebben als KEMPF, hebben we kunnen zien wat er allemaal mogelijk is met de oplossing, hoe uitgebreid digitalisering wordt ondersteund - en hoeveel vertrouwen Isah heeft bij haar klanten."

De basis voor groei en toekomstbestendigheid

KEMPF zal de volledige functionaliteit van Isah Business Software gebruiken op alle locaties en op alle gebieden. In de engineeringafdeling kijken ze uit naar de naadloze integratie met CAD, waardoor logistiek en andere bedrijfsgebieden altijd over actuele stuklijsten kunnen beschikken en efficiënter kunnen werken. In de toekomst zal de productie digitaal worden aangestuurd en volledig papierloos zijn. Elke medewerker kan op een touchscreen zien welke taken moeten worden uitgevoerd. Alle gegevens en de status van een order zijn altijd in realtime bekend. De serviceafdeling kan de klantenservice verbeteren en de waarde van de geproduceerde voertuigen veiligstellen door middel van digitale aansturing van de buitendienst en datagebaseerd, voorspellend onderhoud (Predictive Maintenance).

Dankzij de gemakkelijke integratie van de Business Software in intelligente waardeketen ontstaan er voor KEMPF ook nieuwe mogelijkheden voor efficiëntere samenwerking tussen verschillende locaties, evenals met klanten en leveranciers. "We zijn ervan overtuigd dat we met de keuze voor Isah de basis hebben gelegd voor verdere groei en toekomstbestendigheid," zegt Benjamin Georg. "We kunnen de digitalisering in ons bedrijf bevorderen en profiteren van de mogelijkheden die nieuwe technologieën ons bieden." KEMPF wil zo snel mogelijk live gaan met de Business Software, en de implementatie is al begonnen op het hoofdkantoor in Bad Marienberg.

Leaflet Shop Floor Control

Lees alles over het digitaliseren en slim aansturen van je productieproces.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.