Terug naar overzicht

Welgro kiest voor Isah ERP: “Ze weten echt hoe een maakbedrijf werkt.”

Welgro is een gevestigde naam als het gaat om de maatwerk productie van bulkwagens voor veevoeders, meelproducten, granulaten, granen en poedervormige stoffen. Ze verzorgen het gehele traject: van het ontwerp op de CAD-afdeling tot en met het spuiten, het aanbrengen van logo’s en de after-sales. Dit alles gebeurt in eigen huis. Welgro levert zo’n 120 opleggers per jaar aan klanten over de gehele wereld. Om de continuïteit van het bedrijf te kunnen blijven borgen tegen dezelfde hoge kwaliteitsstandaard is Welgro vorig jaar een traject gestart om een nieuw passend ERP-systeem te selecteren. Het verbeteren en digitaliseren van processen stond centraal in deze zoektocht.

isah-referentie-welgro-trailer
Locatie
Groenlo
Omvang
125+ medewerkers
Branche
Carrosseriebouw
Opgericht
1961
Isah klant sinds
2022
Publicatiedatum
28 februari 2023

Roel Lankveld, Continuous Improvement Engineer bij Welgro, was nauw betrokken bij de selectie van een geschikt ERP-systeem: “Dit proces bestond uit het analyseren van de huidige processen en het in kaart brengen van wat ervoor nodig is om deze processen te verbeteren. Ons vorige ERP-systeem bleek niet te kunnen voldoen aan de ambities die wij hebben. We willen onder andere de hele integrale afwikkeling van een verkooporder in één systeem onderbrengen, een beter inzicht in de kostprijs per oplegger, een koppeling met ons PLM-systeem en digitalisering van het productieproces.”

Na demo’s van verschillende systemen kwam de ERP-oplossing van Isah voor Roel en het verdere projectteam als beste naar voren: “Fijn was dat de mensen bij Isah snel de processen bij Welgro begrepen en ook hoe deze het beste te optimaliseren. Ze weten echt hoe een maakbedrijf werkt. Ook Shop Floor Control zag er bij Isah het beste uit qua vormgeving en gebruikersgemak. In de fabriek gaat nu alles nog op papier. We willen dit proces graag digitaliseren zonder dat dit een enorme impact heeft op de huidige werkwijze.”

Met Isah als ERP-systeem ambieert Welgro een toekomstbestendig IT-landschap met alle data op één plek. Lankveld: “Over 5 jaar zie ik bij Welgro op iedere productie afdeling een groot scherm hangen met dashboards met actuele cijfers en belangrijke informatie. Bijvoorbeeld hoe we ervoor staan en wat we nog moeten doen. Het enthousiasme voor IT binnen de organisatie is met de oplossing van Isah in ieder geval gecreëerd. We gaan nu aan de slag om Isah te leren kennen en te trainen met het systeem, de processen in te richten en de informatie te verzamelen en op te schonen. Naar verwachting is Isah in het najaar volledig geïmplementeerd bij Welgro en vindt het proces van offerte, papierloze productie tot en met de after-sales in één systeem plaats.”

Isah ERP Brochure

Dankzij Isah ERP software ervaren maakbedrijven meer efficiency.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.