Terug naar overzicht

Fahrzeugbau Höll gaat van start met Isah

Höll Fahrzeugbau is een zusterbedrijf van Karosseriewerk Heinrich Meyer GmbH, gevestigd in Göttingen, een toonaangevende fabrikant van koelwagens, distributietrucks en opleggers voor de voedsellogistiek. Het zusterbedrijf produceert chassis in alle uitvoeringen. Karosseriewerk Meyer vergroot hierdoor de mate van interne productie en kan daardoor een aanzienlijk en essentieel deel van de totale opdracht binnen de bedrijfsgroep zelf vervaardigen. In navolging van Karosseriewerk Meyer wordt Isah nu ook geïmplementeerd bij het zusterbedrijf.

isah-referentie-holl-vrachtwagens
Locatie
Göttingen (DE)
Branche
Carrosseriebouw
Opgericht
2018
Isah klant sinds
2023
Publicatiedatum
8 maart 2023

Efficiënte en economische processen

Bij Karosseriewerk Heinrich Meyer werd het verouderde IT-landschap vervangen door het ERP-systeem van Isah en vervolgens, als gevolg van een wisseling van eigenaar en de heroriëntatie van het bedrijf, opnieuw aangepast aan de huidige eisen. Nu Meyer al enkele jaren succesvol met Isah Business Software werkt, wordt het ERP-systeem ook geïntroduceerd bij Höll Fahrzeugbau GmbH.

De directeur van beide bedrijven, Michel Höll, verduidelijkt zijn beslissing om Isah ook bij Fahrzeugbau Höll te implementeren: "Nadat we al geruime tijd met Isah werken en voldoende ervaring hebben opgedaan, zien we welke vooruitgang we hebben geboekt met de digitalisering van onze logistieke processen dankzij de Business Software. Hoeveel efficiënter en economischer we kunnen produceren. Het lag dus voor de hand dat we ook bij ons zusterbedrijf met Isah zouden willen werken."

Digitale productie  

De productie van chassis bij Höll Fahrzeugbau wordt digitaal aangestuurd door Isah Shop Floor Control. De medewerkers in de productie ontvangen hun werkorders en alle benodigde informatie, tekeningen en instructies via touchscreens - volledig papierloos. Alle ordergegevens zijn dus altijd up-to-date en kunnen tijdens de productie worden bijgewerkt.

De registratie van werktijden en operationele gegevens gebeurt in realtime, zodat de exacte orderstatus altijd zichtbaar is. "Dankzij Isah hebben we realtime inzicht in het productieproces, zodat we verstandig kunnen plannen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van betrouwbare gegevens en transparante processen," zegt Michel Höll.

Uniform platform

Voor Maik Halpape, de commercieel directeur bij Höll, is het essentieel dat het ERP-systeem de samenwerking tussen bedrijfslocaties mogelijk maakt wanneer er meerdere vestigingen zijn: "Doordat de processen over verschillende organisaties heen geïntegreerd worden ondersteund, is centrale planning met transparante processen mogelijk. Hierdoor kunnen opdrachten beter worden ingepland en kunnen leveringsdata nauwkeuriger worden bepaald."

Alle processen, van offerte, inkoop en productie tot levering en service, worden door Isah over alle organisaties heen ondersteund. Met het ERP-systeem van Isah maakt Höll gebruik van een complete oplossing waarmee de bedrijfsprocessen van beide bedrijven vanuit één systeem worden aangestuurd. De eisen van klanten voor flexibele, op maat gemaakte oplossingen voor de behoeften van de voedsellogistiek kunnen hierdoor nog beter worden ingewilligd.

Case study Meyer

Ontdek hoe Meyer realtime inzicht kreeg in haar productieproces.

Auteur
Lieke van Laarhoven
Klanten inspireren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar Lieke haar marketinghart sneller van gaat kloppen. Van november 2021 tot en met april 2023 werkte zij als Marketeer bij Isah.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.