Terug naar overzicht

Ploeger heeft realtime inzicht dankzij Mobile Logistics

Ploeger werkt al sinds jaar en dag met de ERP-software van Isah. Op hun vestiging in Roosendaal ontwikkelen zij vanuit een moderne productiehal oogstmachines voor agrarische klanten over heel de wereld. Het magazijn en de werkvloer van Ploeger worden ondersteund door Isah Mobile Logistics. IT Manager Maikel Rooyakkers deelt hun ervaringen met deze oplossing.

isah-referentie-ploeger
Locatie
Venray
Omvang
45+ medewerkers
Branche
Machine- en apparatenbouw
Opgericht
1956
Isah klant sinds
2002
Publicatiedatum
8 juli 2019

“Zo’n 10 jaar geleden kwam ik in dienst van Ploeger,” vertelt Maikel. “In diezelfde periode startte Ploeger met Isah Mobile Logistics. Destijds was dat nog een offline oplossing, die in gebruik meer tijd kostte. In de loop der jaren  heeft Mobile Logistics zich echter ontwikkeld tot een webapplicatie met uitgebreide mogelijkheden. Bij Ploeger maken we hier intensief gebruik van. Dit levert ons niet alleen tijdwinst op. Het belangrijkste voordeel is dat iedereen in ons bedrijf realtime inzicht heeft.”

Maikel: “Al onze artikelen en locaties in het magazijn zijn voorzien van barcodes. Dat zorgt er voor dat medewerkers met behulp van een scanner eenvoudig logistieke transacties kunnen doen. Vroeger gebeurde het nog wel eens dat iemand bepaalde onderdelen ging ophalen voor een order en dat  even later een andere medewerker misgreep omdat de voorraad van dat artikel er ineens niet meer lag. Zodra een orderregel 'gepickt' is, zien nu alle medewerkers de actuele voorraad. En wanneer ontvangsten net zijn binnen geboekt, kun je dat ook meteen zien. Daardoor kunnen we snel schakelen en indien nodig direct met de productie van een order beginnen.”

Naast het gebruik van Mobile Logistics in het magazijn zet Ploeger deze oplossing ook in om de stroming van onderdelen door de fabriek vast te leggen. “Een productieorder voor machines bestaat bij ons vaak uit circa 60 onderliggende orders. Deze 60 orders, met ieder verschillende bewerkingen, krijgen dankzij de planning in Isah allemaal een afzonderlijke startdatum op basis waarvan het magazijn materialen gaat uitleveren. Daarnaast is een distributiemedewerker verantwoordelijk voor het interne transport van gereed gemelde productieorders door onze productiehal. Een order wordt door een voorman gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens gereed gemeld met de scanner. De distributiemedewerker krijgt vervolgens op zijn scanner een melding waar er iets klaar staat en waar het naartoe verplaatst moet worden. Vaak verplaatst hij bijvoorbeeld orders van de constructie afdeling naar de spuiterij. Ook daar geef iemand vervolgens aan als het klaar is en krijgt de distributiemedewerker weer een signaal. Vanuit de spuiterij is het vaak klaar voor montage of indien het een eindproduct betreft, dan gaat het naar het magazijn. Elke keer wanneer onderdelen verplaatst moeten worden naar een nieuwe afdeling op een andere locatie, gebruiken we daar Isah Mobile Logistics voor. Zo weet iedereen in het bedrijf waar bepaalde onderdelen zijn en hoe ver men is met een productieorder.”

Maikel is erg te spreken over de huidige werkwijze bij Ploeger. Naast de vestiging in Nederland werken ondertussen ook zusterbedrijven PMC Harvesters in Engeland en Bourgoin in Frankrijk met Mobile Logistics. “Het fijne vind ik dat Isah Mobile Logistics een standaardoplossing is, waar toch bedrijfsspecifieke customizing op gemaakt kan worden. De basisfunctionaliteit is uiteraard standaard, maar bij elk bedrijf zijn de processen net wat anders en daar kan Isah met deze oplossing voor het magazijn en de goederenbeweging in de productie flexibel op inspelen. De consultants met wie wij contact hebben, hebben bovendien veel 'webervaring' en kunnen op ons verzoek vaak snel nieuwe functionaliteit ontwikkelen. Daardoor kunnen we snel schakelen. Ik ben erg enthousiast over hetgeen we nu hebben staan. De mogelijkheden zijn eindeloos!"

Isah Mobile Logistics

Lees alles over slimme afhandeling van de processen in jouw magazijn.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.