Terug naar overzicht

VDL De Meeuw verbetert logistieke processen met Isah Mobile Logistics

VDL De Meeuw, gevestigd in Oirschot is een specialist op het gebied van circulaire flexgoed. Ze leveren tijdelijke huisvestingsoplossingen om te wonen, te zorgen, te werken en te leren, welke op industriële wijze vervaardigd worden en op locatie worden gemonteerd. Ze zijn aan de slag gegaan met Isah Mobile Logistics om hun bestaande applicatie te vervangen en meer gestandaardiseerd te gaan werken binnen Isah. Roel, applicatiebeheerder en Remco, proces engineer nemen ons mee in hun ervaringen met Isah Mobile Logistics. 

isah-referentie-vdl-de-meeuw
Locatie
Oirschot
Omvang
400+ medewerkers
Branche
Bouw- en bouwtoebehoren
Opgericht
1929
Isah klant sinds
2005
Publicatiedatum
27 juni 2024

VDL De Meeuw, specialist in Flexgoed

VDL De Meeuw is een familiebedrijf dat sinds de afgelopen zomer onderdeel is geworden van VDL. De flexibele bouwmethoden maakt het mogelijk om tijdelijke units te plaatsen die na verloop van tijd weer verplaatst kunnen worden naar nieuwe locaties. Met ruim 400 medewerkers werken ze vanaf de eerste tekeningen tot de productie en installatie aan het realiseren van tijdelijke, duurzame huisvesting. 

Meer naar de standaard van Isah ERP software

De magazijnen van de Meeuw waren gedeeltelijk gedigitaliseerd via een applicatie van een derde partij. Roel vertelt hierover: “We werkten met een applicatie die ons geholpen heeft om de eerste processen in het magazijn te digitaliseren. Deze was aan de achterkant redelijk standaard maar aan de voorkant was het maatwerk. Dit geeft natuurlijk mogelijkheden, maar wij wilden juist meer gaan werken volgens de standaard welke ook in Isah wordt gebruikt. Omdat de vorige applicatie niet in het beheer van Isah was, konden we nieuwe processen niet gemakkelijk toevoegen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om met Isah Mobile Logistics te gaan werken, zodat we én dichterbij de standaard van Isah konden gaan werken én we ook nieuwe processen konden integreren in de applicatie. Dat paste precies bij de wensen die we hadden.”

Een organisatie in beweging

Remco vervolgt het verhaal waarom blijven ontwikkelen zo belangrijk voor de organisatie is: “Omdat een groot deel van onze organisatie gericht is op productie, gaat daar ook altijd als eerste de capaciteit heen. Nu komt er meer focus te liggen op de andere afdelingen. Dan is de flexibiliteit van Isah Mobile Logistics extra belangrijk. We zagen dit ook al bij Time Registration en Shop Floor Control. De werking daarvan beviel goed. Zo hebben we nu bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om berekeningen te maken en tekst velden te gebruiken. Allemaal kleine features maar deze geven ons wel de ruimte om zo flexibel mogelijk te blijven maar wel binnen de standaard.”

Een soepele implementatie

Na de voorbereidende werkzaamheden moest het moment gepland worden om ook live te gaan. Door drukte was het lastig om het juiste moment te vinden. Daarover vertelt Remco: “Je wilt natuurlijk op het moment dat het niet te druk is en wanneer iedereen aanwezig is live gaan. Dat moment bleek voor ons lastig te vinden zijn waardoor we de livegang op bleven schuiven. Uiteindelijk besloten we dat we tegelijk met de livegang van Isah Finance ook live zouden gaan met Mobile Logistics. Hierdoor ontstond er één moment waarop we ons richtte en verschillende afdelingen met de nieuwe applicaties gingen werken. We zijn toen in één dag live gegaan met Mobile Logistics. Omdat de Mobile Logistics gebruiksvriendelijk is ingericht, hadden we ook aan één training genoeg. Iedereen is er vol overgave mee aan de slag gegaan.”

isah-referentie-vdl-de-meeuw-teamfoto

Betere voorraadbetrouwbaarheid

Nu Isah Mobile Logistics in gebruik is genomen, worden de eerste resultaten zichtbaar. Remco: “We merken dat de voorraadbetrouwbaarheid echt een stuk beter is geworden. Medewerkers zien op de scanner precies wat er gescand en uitgegeven wordt en kunnen zo hun eigen werk controleren. Daarbij komen er ook pop-up meldingen met vragen en checks om zeker te weten dat er geen fouten gemaakt worden. Hierdoor worden de medewerkers ook veel zelfredzamer en hebben ze meer eigenaarschap in hun functie. En dat zien we ook terug in de voorraad, deze is een stuk betrouwbaarder geworden!”

Blijven ontwikkelen en digitaliseren

VDL De Meeuw heeft onder andere gekozen voor Isah Mobile Logistics zodat er doorlopend nieuwe processen toegevoegd kunnen worden. Roel ziet dat ook graag gebeuren: “We zijn blij met de processen die we nu al in Mobile Logistics hebben staan. Maar we willen nog veel meer processen hieraan toe gaan voegen. De standaard dialogen die beschikbaar zijn, willen we dan ook de komende tijd gaan implementeren. Door steeds meer dialogen te gebruiken, worden werkzaamheden ook beter gescheiden. Bijvoorbeeld bij de goederenontvangst. Nu wordt zowel het administratieve proces als het daadwerkelijk inboeken door dezelfde persoon gedaan en valt er dus een controle moment weg. Wanneer we de nieuwe dialoog geïmplementeerd hebben, wordt dit door twee personen gedaan. Zo blijven we o.a. werken aan het verbeteren van onze voorraadbetrouwbaarheid!”

Isah Mobile Logistics

Lees alles over slimme afhandeling van de processen in jouw magazijn.

Auteur
Yvette Wouters
Het inspireren en verbinden van klanten door doelgericht te werken aan oplossingen die de verwachtingen overtreffen, daar is Yvette graag mee bezig. En dit doen door met een team samen te werken en voldoende met elkaar te lachen. 

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.