Terug naar overzicht

Rijnvicus kan financiële ontwikkelingen binnen haar organisatie goed monitoren dankzij Isah Finance en PowerBI

Rijnvicus is een samenvoeging van de Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA), het Werkgeversservicepunt en het re-integratieteam van Gemeente Alphen aan den Rijn. Het leerwerkbedrijf bevat van oudsher een sociale werkplaats en maakt voor haar logistieke processen al bijna 20 jaar gebruik van de ERP software van Isah. Twee jaar geleden startte Van den Berg (controller) bij Rijnvicus. Zijn doelstelling was om zo snel mogelijk accurate data beschikbaar te hebben. Met het toenmalige systeem liep hij tegen allerlei problemen en beperkingen aan op dat vlak; vandaar dat hij al snel in de mogelijkheden van Isah Finance dook.

isah-referentie-rijnvicus
Locatie
Alphen aan den Rijn
Omvang
100+ medewerkers
Branche
Sociale Werkvoorziening
Isah klant sinds
2002
Publicatiedatum
3 mei 2021

Van stenen tijdperk naar moderne tijd

Van den Berg: “Toen ik startte bij Rijnvicus viel me direct op dat het toenmalige systeem dat op de financiële afdeling gebruikt werd al lange tijd geen updates meer had gehad. Het voelde haast als werken in het stenen tijdperk; zelfs data overzetten naar Excel was onmogelijk! Dat moest anders wat mij betreft. Omdat Rijnvicus werkt met mensen die een beperking hebben ten opzichte van de reguliere arbeidsmarkt, was er in eerste instantie een drempel om over te stappen naar een nieuw systeem. Toch hebben we die stap gewaagd en dat is mijn collega’s gelukkig ontzettend meegevallen!”

Isah Finance werkt efficiënter

Van den Berg deed in 2019 een inventarisatie van wat er aan functionaliteit in het toenmalige pakket gebruikt werd en concludeerde al snel dat Isah Finance die mogelijkheden allemaal bood met daar bovenop nog tal van aanvullende features en voordelen. “Om zo eens wat handigheden op te sommen: ik ben bijvoorbeeld erg te spreken over de manier waarop ik in Isah Finance Btw-aangiftes en ICP-aangiftes kan doen; de vaste activa-module werkt heel prettig en het is heel makkelijk om transitorische posten te boeken. De conclusie was al snel dat we veel tijd zouden besparen met Isah Finance. Bijvoorbeeld met het importeren van bankmutaties. Veel handmatig werk en zaken die we voorheen moesten inkloppen in het systeem, kunnen met Isah Finance efficiënter verwerkt worden. Omdat je zowel logistiek als financieel werkt vanuit één en dezelfde database, kun je bovendien gebruik maken van allerlei data die automatisch in je boekhouding terecht komt. In het verleden hadden we vaak te maken met verdichtte mutaties; nu kunnen we precies op inkooporder- of verkooporderniveau doorzoomen en hier analyses op doen. Dat is als controller erg waardevol en wat mij betreft het grootste voordeel van werken met Isah Finance!”

Kijkend naar zijn collega’s ziet Van den Berg nog veel meer voordelen van de nieuwe werkwijze. “De gebruiksvriendelijkheid en look & feel van Isah Finance zijn erg prettig. De ribbon is Microsoft-achtig, waardoor dit herkenbaar is voor veel mensen. De lay-out is strak en eenvoudig. Het doen van algemene verwerkingen, navigeren en filteren werkt overal op dezelfde manier, maar per sectie binnen Isah Finance is er nagedacht om de benodigde functionaliteit handig aan te bieden. Dat maakt het erg prettig werken.”

Soepele overgang

Begin 2020 vond de implementatie van Isah Finance plaats en daar kijkt Van den Berg positief op terug. “Als functioneel beheerder binnen Rijnvicus heb ik veel geschakeld met een financiële consultant van Isah. Zij hebben mij wegwijs gemaakt in Isah Finance en geholpen bij de inrichting. Ik heb vervolgens de taak op me genomen om andere gebruikers binnen onze organisatie te trainen in het gebruik van de software. Isah had in Word een handleiding beschikbaar, die ik heb aangepast op onze praktijksituatie. Zo hebben we een handig naslagwerk gecreëerd voor onze gebruikers. De implementatie was binnen een maand gedaan en verliep qua migratie erg soepel. Wat dat betreft kan ik iedereen die al met Isah werkt geruststellen: je hoeft niet ingewikkeld aan de slag met stamdata e.d. want Isah Finance borduurt voort op het logistieke deel van Isah. Daardoor is de overgang echt heel eenvoudig!”

Financiële ontwikkelingen monitoren

"Na de livegang van Isah Finance ben ik in het business intelligence deel gedoken,” aldus Van den Berg. “Wij werkten binnen Rijnvicus al met PowerBI; daarin hadden we diverse dashboards opgezet op basis van onze logistieke Isah-data. Die dashboards hebben we nu uitgebreid met financiële informatie. In feite is ons PowerBI dashboard opgebouwd in lijn met ons jaarrekening-model, dus het is alsof ik elke dag mijn jaarrekening heb klaar staan; super overzichtelijk en ideaal om ontwikkelingen in de organisatie te kunnen monitoren! Ik heb elke dag een goed beeld van onze resultaten tot dan toe, maar ook waar knelpunten zitten in bijvoorbeeld voorraden. Ik kan deze managementinformatie bovendien eenvoudig delen met anderen binnen onze organisatie. Dat is echt een groot pluspunt voor Rijnvicus!”

Tips voor andere Isah-klanten

Als je het Van den Berg vraagt, zou hij iedereen die al werkt met de ERP software van Isah aanraden om over te stappen op Isah Finance. “De combinatie tussen Isah en een ander financieel pakket is en blijft wat mij betreft een halve constructie. Alleen wanneer je zowel logistieke als financiële data in één database hebt zitten kun je als controller zonder moeite beschikken over actuele data. Je hebt dan een compleet plaatje beschikbaar en kunt eenvoudig financiële analyses doen. Je kunt met PowerBI zo veel dashboards ontwikkelen als waar binnen jouw organisatie behoefte aan is. En het is in mijn ogen prettig om met een softwareleverancier te werken waarvan je weet dat ze elke dag bezig zijn met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tel daar de goede consultancy begeleiding en de prettige Product Support van Isah bij op, dan heb je aan mij in elk geval een zeer tevreden Isah-klant!”

Isah Finance

Lees alles over de mogelijkheid om relatime financieel inzicht te hebben.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.