Terug naar overzicht

VPT Versteeg: "Dankzij Shop Floor Control verkorten wij onze doorlooptijd"

Bij VPT Versteeg werkt iedereen in de fabriek en op kantoor, van tekenkamer tot werkvoorbereiding, sinds kort met Isah Shop Floor Control. “Tijdsbesparing op onze handmatige urenregistratie was voor ons een van de belangrijkste redenen om naar Shop Floor Control te kijken,”vertelt Marjolein Verharen, Financieel Manager. 

isah-referentie-vpt-versteeg-gevelbekleding
Locatie
Heusden
Omvang
35+ medewerkers
Branche
Bouw en bouwtoelevering
Opgericht
1995
Isah klant sinds
2010
Publicatiedatum
20 februari 2017

Over VPT Versteeg

VPT Versteeg ontwikkelt sinds 1995 metalen gevelsystemen, met als specialisme complexe paneelvormen in staal of aluminium. Dat doen ze o.a. voor woningen, bedrijfspanden, overheidsgebouwen en geluidsschermen. Het bedrijf in Heusden is goed voor een jaaromzet van circa 7 miljoen. Sinds 2006 werken zij met de ERP-oplossing van Isah.

Samen met Isah-Partner Datamex stelden zij een wensenlijst op ten aanzien van automatisering binnen VPT. Automatische urenregistratie stond hoog op die wensenlijst. Marjolein Verharen, Financieel Manager, licht toe: “In het verleden werden de uren in de fabriek met de hand bijgehouden, ouderwets met urenbriefjes zoals dat bij zo veel bedrijven gaat. In het kader van continue verbetering geeft Shop Floor Control tevens invulling aan de vragen ‘wat moet ik doen?’ en ‘waar is mijn dossier?’. Aangezien wij als doel hebben om met VPT Versteeg beheersbaar te groeien, ofwel: met de huidige hoeveelheid mensen en machines, is het voor ons belangrijk om de doorlooptijd te verkorten. Shop Floor Control is één van de automatiseringsoplossingen die ons daarbij helpt.” 

Implementatie stap voor stap

Samen met Datamex is VPT Versteeg gestart met een stuk aanwezigheidsregistratie via Shop Floor Control. “De investering voor deze module is heel rendabel,” geeft Marjolein aan. “Alleen al voor aanwezigheidsregistratie vonden wij het zijn geld absoluut waard! Natuurlijk wisten we ondertussen dat Shop Floor Control ons nog meer mogelijkheden bood, maar we hebben er bewust voor gekozen om de scope eerst klein te houden. We zijn begonnen met Shop Floor Control op een paar schermen en werkstations. Dankzij deze aanpak ontdekten we snel waar we nog tegen zaken aanliepen. Qua interne processen, denk aan planning en orderstructuur, hebben we vervolgens e.e.a. op orde gebracht, voordat we Shop Floor Control verder gingen uitrollen.”

isah-referenties-vpt-versteeg-marjolein-verharen

"Tijdsbesparing op onze handmatige urenregistratie was voor ons een belangrijke redenen om naar Shop Floor Control te kijken. En het blijkt dat de module nog veel meer kansen biedt!"

Marjolein Verharen
Financieel Manager, VPT Versteeg

Marjolein is blij dat ze het traject op deze manier aangepakt hebben. “Elke keer als we nieuwe mensen lieten werken met Shop Floor Control, konden we hen de learnings meegeven uit de eerdere fases.” Ondertussen is VPT Versteeg aan het testen met een digitaal dossier in Shop Floor Control en halen ze op de schermen hun werktekeningen op. “We hebben gemerkt dat dit alles enorm bijdraagt aan de effectiviteit en werkvreugde op de afdeling.” aldus Marjolein. “Daarnaast besparen we ongeveer 3 tot 4 uur per week aan urenadministratie. Voor de toekomst verwacht ik zeker nog meer winst te behalen met de mogelijkheden die Isah in combinatie met Shop Floor Control biedt. Voor dit moment zijn we echter al heel blij met de behoorlijke tijdwinst die we realiseren!”

Isah Shop Floor Control

Lees alles over het digitaliseren en slim aansturen van je productieproces.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

Ook interessant.

Klaar om jouw logistieke processen efficiënter aan te pakken?

Ook jouw organisatie kan minder tijd kwijt zijn aan processen en dus meer investeren in je product of dienst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze maakindustrie specialisten denken graag met je mee.